Plüton 3. Evde

Doğum haritasında Plüton'u 3. evinde yerleşmiş olan biri için ne bildiği çok önemlidir. Yeterince çok şey bilirse hayat yolculuğunda güvenli ilerleyeceğini 'sanır'. Kişi bildikleri etrafında da bir ego geliştirir. Çok şey bilmeleriyle övünç de duyabilir. 

Oysa iş başındaki Plüton, kişiyi asla net cevaplar veremeyeceği durumlara, tartışmalara ve ikilemlere atarak şimdiye dek tüm bildiklerinin çok da işe yaramadığını hissettirir. 

Plüton'u 3. evinde yerleşmiş kişiler için bir karar vermek için çok şey bilmek gerekir. Karar vermeden önce çok bilgi toplarlar. Bazen çok insana danışır veya karar alması gereken konu hakkında çok okur, çok araştırır. Ama bu da çoğunlukla nafile bir çabadır. Kişi ne kadar çok bilgi veya veri toplarsa toplasın karar almasına yetecek kadar bilgilenmediğini sanacaktır. Bilgi topladıkça kişinin kafası daha da çok karışabilir. 

Kişinin cevapsız kaldığı veya karar vermeye yetecek kadar bilgilenemediğini hissettiği her iki durumda da aslında Plüton'un yapmaya çalıştığı kişiye parçalı bilgi ve veri kırıntıları toplatmayı bırakıp ona geniş bir bakış açısı, bir perspektif, bir felsefe kazandırmaktır. Bu geniş açıdan veya perspektif üzerinden kişi kararlarını almalıdır. Kalanını da biraz kadere bırakmalıdır. 

Plüton 3. evinizden transit yapıyorsa yukarıda bahsettiğim durumları Plüton'un bu geçişi esnasında, yani yaşamınız boyunca değilse de bu transitin gerçekleştiği zaman dilimi içerisinde yaşayabilirsiniz.


yesimarpat@gmail.com








Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder