Plüton 1. Evde

1.evde yerleşmiş bir Plüton’a sahip kişi her hareketini, her halini kendi yönettiği, kendi kontrol ettiği sürece kendini hayat yolculuğunda güvende olduğunu zannedebilir. Oysa Plüton, kişiyi kontrol edemeyeceği, kendi boyunu aşan veya yeteneklerini kısıtlayabilen durumlara savurabilir. Bu durum gerçekleştiğinde kişi, mecburen beraberlikler ve ortaklıklar (1.evin tam karşısındaki 7.ev konularını) geliştirmek zorunda kalır.





Ortaklık kurmak kişinin “her işimi kendim halledebilirim” paradigmasına aykırı da olsa zaman içinde bir başkasıyla beraber de her işini kendisinin halledebileceğini anladığında hayatı daha güzelleşir. Beraberliklerin, ortaklıkların hayatın direksiyonunu bırakmak anlamına gelmediğini deneyimlemesi ve bu deneyimde kendini rahat hissetmeyi öğrenmesi gerekir. 


Plüton'u 1.evde olan kişiler, bundan ölesiye kaçınsalar bile kendilerini gönül ilişkileri veya ticari / proje ortaklıkları içinde bulurlar. Bir ortaklık içinde kaldıklarında da konu hemen kapanmaz ve anında huzura ışınlanamaz elbette. Ortaklıklarında da kendi kontrollerini aradıkları sürece, ortaklıklarında da sık sık gerginlikler yaşanabilir. 

Özetle eğer Plüton'unuz 1.evinizdeyse hayatın direksiyonunu başkalarıyla paylaşmaya açık olmayı öğrenmeniz gereklidir.  

Plüton 1. evinizden transit yapıyorsa yukarıda bahsettiğim durumları Plüton'un bu geçişi esnasında, yani yaşamınız boyunca değilse de bu transitin gerçekleştiği zaman dilimi içerisinde yaşayabilirsiniz.

Şu aralar popüler olan Ufak Tefek Cinayetler dizisindeki Oya karakterinin Serhan'a olan aşkını 'korkuyorum' şeklinde ifadesi Plüton'un 1. evdeki tanımına çok uymaktadır. 








Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder