Plüton 2. Evde

Plüton'u doğum haritasının 2.evinde yerleşmiş biri hayatta kendi kaynaklarına sahip olduğu ve kendi kaynaklarını dağıtmak konusunda kontrolün kendinde olduğu sürece hayat yolculuğunun güvenli geçeceğini 'sanır'. Sahip olunan kaynaklar, para ve mülk gibi somut şeyler olabileceği gibi bilgi ve yetenek gibi kaynaklar da olabilir.



Kendi paramı kendim kazanırsam güvende olurum.
     

Kendi yeteneklerimle / bilgimle ayakta durabilirim. 
     

Ailemin/sevdiklerimin ihtiyaçlarını ben karşılarım.


gibi cümleler kuran iç sesleri vardır.

İş başındaki Plüton, kişinin kendi kaynaklarına ulaşmasına engel olabilir veya kendi kaynaklarını yok ederek kişinin başkalarının kaynaklarına ihtiyaç duymasına sebep olur. Bir başkasının kaynağına ihtiyaç duymak kişinin bu konu etrafındaki fazlaca geliştirdiği egosunu azaltır.

Kişi başkalarının kaynaklarını kullandığı ve bunlardan da avantaj sağlamayı öğrendikçe başkalarına kendi kaynaklarını yaratmayı ve kendi ayakları üzerinde durmayı öğretebilir.

Normalde başkalarının ihtiyaçlarını onlar adına gidermeyi daha kolaylıkla yapan, başkalarının sorumluluklarını da rahatlıkla üstlenen Plüton 2. ev kişisi, günün sonunda başkalarına bir şey sağlamaktansa başkalarının kendi kendilerine o şeyi yapmayı öğrenmelerine vesile olmalıdır. 'Aç insana balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek' örneğindeki gibi.

Özetle, 2.evde yerleşimiş Plüton'un nihai hedefi, kaynak sahibi olmayı değil,

-başkalarının kaynaklarını da gerektiğinde kullanmayı veya 
-başkalarına kendi kaynaklarını yaratmalarına yardımcı olmayı

öğretmektir.

Plüton 2. evinizden transit yapıyorsa yukarıda bahsettiğim durumları Plüton'un bu geçişi esnasında, yaşamınız boyunca değilse de bu zaman dilimi içerisinde yaşayabilirsiniz.





Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. ne saçma bir yorum . yetersiz ve okuduğum tek kelime kaynak kaynak

    YanıtlaSil