Astrolojide Plüton


Image result for destroy egoPlüton’un doğum haritasındaki ev yerleşimi kişinin güvendiği dağlara yağan karları gösterir. Plüton’un bulunduğu evle ilgili konular kişinin hayatını güvende sürdürmek için en çok ihtiyacı olduğunu ‘sandığı’ şeylerdir. Plüton da işte kişinin tam da bu güvenlik paradigmasını alt üst etmek üzere görev yapar. 


Plüton, kişinin bu güvenlik ihtiyacını gerçekleştirmesini engelleyebilir veya mevcut güvenliğini yıkabilir. Bunu da doğum haritasında yerleştiği evin tam karşısındaki evi güçlendirerek yapar. Bu engel veya yıkımla kişinin Plüton’un evine dair geliştirdiği ego yıkılarak yerine bambaşka ve daha büyük ve anlamlı bir hayat sunulur. Plüton’un amacı kişiye sandığı kadar güvende olmadığını hissettirmekle kalmaz, kişinin adeta yok saydığı zıt bir durumda da aradığı güvenliği bulabileceğini gösterir. 

Astrolojide de karşıt evler en derinde kişiyi aynı yerlere çıkarır. Bir evin anlamını tam anlamıyla yaşamak için karşıt evin de anlamlarını yaşamak gerekir. Çünkü evren zıt unsurlardan meydana gelmiştir. Her şeyin bir zıttı vardır.

“Karşıt olan şeyler bir araya gelir ve uzlaşmaz olanlardan en güzel uyum doğar. Her şey çatışma sonucunda meydana gelir” (Herakleitos)

“İnsan davranışlarında denge, ne yazık ki yalnız zıtlıklar sayesinde sağlanabilir.” (Goethe)


yesimarpat@gmail.com




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder