Mars Satürn Kavuşumu


Mars, zodyakın askeridir. Bir askeri tanımlayan her şey Mars için geçerlidir. Disiplin, enerji, savaş, mücadele, rekabet, hız, mantık, plana / kurallara uymak, hedefi gerçekleştirmek amaçlı komutları yerine getirmek gibi gerçek bir askerde olması gereken özellikler Mars'ın konusudur.

Satürn ise katı kuralların, zaman alan işlerin, sağlam temellerin, istikrarın, sistemlerin, sınırların, korkunun, ciddiyetin, zorlayan işlerin gezegenidir.

En geniş haliyle, doğum haritasında Satürn'e yaklaşmış bir Mars, Satürn'e ait ciddi ve vakit alan işlerin aceleye getirilmesi veya işlerin gecikmesi anlamına gelir. Bu ikilinin kavuşumu adeta el freni çekilmiş bir arabayı sürmeye benzer. Genellikle gecikmeler kişiyi tehlikelerden korur. Aksi taktirde kişi delice bir hızla hareket etmek isteyecektir. Vedik astrolojide Mars Satürn kavuşumu, geçmiş yaşamlardan getirilmiş kardeş (özellikle erkek kardeş) sorunları, gayrimenkul davaları ve kanlı olaylara dair karmaları gösterir. 


Bu geniş özet içine pek çok durumu alabilir. Etkilerin pozitif olup insana değer katması veya negatif olup hayatını zora sokması ise bu kavuşumun burcuna, durduğu eve ve aldığı diğer etkilere göre değişir. Yine de ilk anda aklıma gelenler şöyle sıralansın:

  • Hareketlerin (Mars) kısıtlanması (Satürn)
  • Hem istemek hem vazgeçmek. Gelgitli olmak. Çatışmalı olmak. 
  • Gecikmelere öfkelenmek
  • Öfkeyi bastırmak, pasif agresif olmak
  • Sınırlarını bilmemek
  • Kazalara ve yaralanmalara açık olmak
  • Hırslanılan konuların gerçekleşmemesi yüzünden hayal kırıklığı 
  • Özellikle Jüpiter'den pozitif etki alırsa sabırlı olmak, enerjisini iktisatlı kullanmak
  • Pratik, çalışkan, güçlü olmak
Bu kavuşuma sahip kişilere ekstrem sporlar yapmaları tavsiye edilmez. Tansiyon sorunları yaşayabilecekleri için belli bir yaştan sonra sıklıkla kan tahlilleri yaptırmaları da önerilir.

Doğum haritasında Mars Satürn kavuşumu olan bazı ünlüler:
Rihanna, Tuba Büyüküstün, Victoria Beckham

Not: Tek bir astrolojik etkiden çok büyük ve genel çıkarımlar yapmamalısınız. Yukarıda bahsedilen etkiyi zayıflatan başka durumlarınız da olabilir. 

yesimarpat@gmail.com





Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Navamsadaki kavuşum için de aynı etkiler geçerli olur mu?

    YanıtlaSil