Merkür'ün Özellikleri

Merkür, hayatın kurallarıdır. Örneğin, doktor olmak istiyorsak doktor olmanın kurallarını yerine getirmeliyiz. Tıp fakültesini bitirmeli ve bazı lisanslarımızı almış olmalıyız. Futbol oynamak istiyorsak topu kurallarına göre yönlendirmeliyiz. Araba sürmek istiyorsak ehliyetimiz olmalı. 

Hayat, kurallarla ve sınırlarla doludur. Bu kurallar ve sınırlar aslında hayatı zorlar gibi görünse de kurallar olmasa hayatın eğlencesi ve düzeni de olmazdı. Doktor olmak için hiçbir kural olmasaydı herkes doktor olabilir ve hastaların tedavisi mümkün olamazdı. Ayrıca herkesin doktor olabildiği bir ortamda doktorluk itibarlı bir meslek olmaktan da çıkabilirdi. Futbolun kuralları olmasaydı bir oyun olmaz, bu kadar cazip ve eğlenceli hale gelmezdi. Araba sürmek için ehliyet gerekmeseydi trafik kurallarını bilmeyen sürücülerle dolu bir şehirde hayat kilitlenebilirdi. 

Merkür, iletişimin gezegeni olarak bilinir. Haliyle iletişimle mümkün olan arkadaşlıkları, anlaşmaları da içerir. Oysa iletişimin de kuralları vardır. Dillerin kuralları vardır. Dilleri oluşturan sesler, kökler, ekler, vs hepsi dilbilgisi kuralları ile sistemli bir iletişim aracına dönüşür. İyi iletişim kuran kişiler dilbilgisi kurallarına, dilin sistematiğine de daha hakim kişilerdir.  

Hayat kurallarla dolu olduğu için kuvvetli bir Merkür, hayatı kurallarına göre oynamasını iyi becerir. Kuvvetli Merkür candır :)      

Vedik astrolojiye göre Merkür'ün içinde bulunduğu evler, dereceler veya yaptığı görünümler sebebiyle Merkür'ün kuvvetini anlayabiliriz.  Genellikle bir gezegen, zorlu gezegenler ve düğümlerle görünüm yaparsa kuvveti düşerken, şanslı veya dost olduğu gezegenlerle yaptığı görünümlerle kuvvetini artırır.  

Merkür, Ay, Mars, Satürn, Ay Düğümleri ile görünümleri ve Güneş'le kavuşumu esnasında zora girerken Güneş, Venüs ve Jüpiter görünümleri ile kuvvetlenir. Merkür'ün zorlandığı veya kuvvetlendiği durumlarda neler yaşattığını ayrı ayrı başlıklar halinde ayrı yazılarda anlatacağım. 




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder