Merkür Mars Kavuşumu

Merkür, Mars'la kavuştuğunda kişinin dostlarıyla, çevresiyle ilişkileri zora girebilir. Kişinin arkadaşlarından yana beklentileri karşılanamayabilir. Genellikle kişi onlardan, onların yapabileceklerinden daha fazlasını bekler. Buna rağmen kendileri de onlara verdikleri sözleri yerine getiremez. Zira tutabileceğinden daha büyük sözler vermeye meyillidir. Zamanla kişi sadece acil veya zor durumlarla karşılaştığında çevresiyle ilişki kurabilir. Çevresiyle düzenli ve uzun süreli iletişimini sürdürmekte zorlanabilir. (Burada beklentiden kastım 'çıkar' veya 'menfaat' değildir. Karşısındakinin ve kendinin gücünü ve becerilerini hesap edememe gibi anlaşılması daha yerinde olur)

Merkür, Mars kavuşumu olan kişiler harekete geçmekte çok acele edebilir. İşin planlama kısmına neredeyse hiç vakit harcamaz. İşi doğru planlayabilmek adına yeterince bilgi edinmek için de uğraşmayabilir. Özellikle ticaret hayatında gerekli olan pazarlıklar, anlaşmalar ve sözleşmeler süreçlerinde acelecilikleri yüzünden zarara uğrayabilirler. 

Merkür ve Mars kavuşumu 5.evde gerçekleşirse veya kavuşuma ay düğümleri (kuzey veya güney ay düğümlerinden biri) eşlik ederse bu durum daha da vahim bir hal alır. 5.ev zihnimizdir. Merkür, düşünme ve planlama kapasitemizi gösterirken Mars ısrar, inat ve beklentilerimizdir. 5.evde Merkür ve Mars kavuşumu olan kişi oldukça inatçı ve asla taviz vermeyen yapısıyla geçinilmesi güç bir karakteri gösterir. Bu kişilerin işlerin nasıl yapılması veya nasıl yapılmamasına dair birçok fikri vardır. Fikirlerini çevresine empoze etmekte de oldukça ısrarcıdır. 

Merkür, Mars kavuşumuna Güney Ay Düğümü (Ketu) de eşlik ediyorsa, yani üçlü bir kavuşum söz konusuysa, aşırı hevesli, şevkli, iyimser, adeta 'herşey çok güzel olacak' mottolu bir kişiden bahsediyor olabiliriz. Üçlü kavuşumu olan kişi kafaya taktığı konunun sadece iyi tarafını görür ve gerisini kulak ardı edebilir. İnsanların projelerine kendisi gibi iyimserlikle, istekle ve şevkle bakmamasını, durumların negatif taraflarını da işaret ediyor olmalarını garipseyebilir. Sorunlar ona olduğundan çok daha basit görünür. 

Merkür, Mars kavuşumuna Kuzey Ay Düğümü (Rahu) de eşlik ediyorsa, yani üçlü bir kavuşum söz konusuysa, kuralları sık sık unutan, oyunu yanlış oynayan bir insan söz konusudur. Durumları yanlış değerlendirme yine söz konusudur ama bu sefer sık sık karar değiştirilebilir. Sorunlar kişiye olduğundan çok daha farklı görünür. Kural ve kanun dışı hareket etmeye meyillidir. Farkında olmadan çevresindekileri kızdırabilir, istemeden de olsa onları incitebilir.





Not: Tek bir astrolojik etkiden çok büyük ve genel çıkarımlar yapmamalısınız. Yukarıda bahsedilen etkiyi zayıflatan başka durumlarınız da olabilir. 



yesimarpat@gmail.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder