Jüpiter ve Satürn Açıları

Jüpiter Satürn Kavuşumu

Doğum haritalarında Jupiter ve Satürn kavuşumu olan kişilerin hayat amaçlarını bulmaları veya herhangi bir durumdaki ana amacı bulmaları zordur. Onlara hayattaki birçok şey anlamsız gelebilir.  Hayatın kendisi bile anlamsız olabilir. Yaşam sevinçleri azdır. Oysa ki bizler Tanrı’dan geldik ve Tanrı’ya gidiyoruz. Bu dünyadaki birçok şeyin gerçekten büyük manası olmayabilir. Yine de bu dünyadayken yapmamız gereken şeyler var. Birçok şey kendi elimizdeymişçesine, kaderimizi kendimiz belirliyormuşçasına yaşamamız gerekiyor.

Jüpiter’i ve Satürn’ü kavuşum halinde olan kişiler kendilerine hedef koysalar dahi o hedefe ulaştıklarında aldıkları keyif azdır. O hedefe bile fanatikçe ilerleyebilir. Mesela para kazanmaya aşırı odaklanabilir. Bunun için kendini paralarcasına aşırı uğraşır. Kazandığında da paranın aslında hiç de o kadar keyfini artıran bir şey olmadığını görür. Yine de her halükarda kendilerini paralarcasına çalışırlar. Çok da yorarlar.

Jupiter’iyle Satürn’ü kavuşan kişilerin sık sık değişen idealleri olabilir. Yaptıkları birçok şeyi gerçekten yapmak istedikleri için değil de başka motivasyonlarına servis etmek üzere yapmışlardır. Örneğin aslında yalnızlıklarını gidermek için çocuklar yararına çalışan bir derneğe üye olmuş ve orada çok aktif görevler almışlardır. İdealleri uğruna çalışır görünürlerken aşık olup evlendiklerinde ve artık ‘yalnız’ olmadıkları için çocuklar yararına çalışmayı bırakabilirler.  Buradaki asıl amaç ne çocuk ne yardımlaşmaktır. Asıl amaç yalnızlıklarını gidermek üzere oyalanmaktır.

Jupiter ve Satürn kavuşumu özellikle 5.evdeyken daha zordur. Bu durum çocuk sahibi olmakta, yüksek öğrenim yapmakta, yatırımlarda sorun çıkarabilir. Satürn, yükselmiş olduğu Terazi burcundaysa bu negatif durum kendini göstermez.


Jupiter Satürn Karşıtlığı veya Karesi

Doğum haritalarında Jupiter Satürn karşıtlığı veya karesi olan kişiler de tıpkı kavuşumdaki gibi odaklandıkları konulara kendilerini paralarcasına asılırlar ama kavuşum kişileri kadar yorgun veya keyifsiz görünmezler.  Onların da gerçek amaçları konusunda şüpheleri olsa da güzel kılıflar bulmakta ve mış gibi yapmakta beceriklidirler. Kavuşum kişileri kendi kendilerine yorulur ve pek sızlanmazken Jupiter Satürn karşıtlığı veya karesi olan kişiler çaba sarf ettikleri her mevzuda şikayetlenmekten de geri durmazlar. Hayatın onlara sanki işkence niyetine yaşatıldığını sanabilirsiniz.  Jupiter Satürn kavuşumu olan kişiler kendi hedeflerine kendilerini odaklarken karşıtlık veya kareye sahip kişiler kendi hedeflerine başkalarını da ortak etmeye çabalarlar. Bazen pire için yorgan yakabilirler.


Jupiter Satürn Üçgeni veya Sekstili

Doğum haritalarında Jüpiter ve Satürn’ü uyumlu açılar yapan kişiler doğru amaçlar ve doğru motivasyonlarla hareket ederlerken hedefleri uğruna neleri feda etmeleri gerektiğini, nelerden vazgeçmemeleri gerektiğini iyi bilir. Pire için yorgan yakmazlar. Yaşam enerjileri yüksektir ama hayalperest de değildirler. 




Not: Tek bir astrolojik etkiden çok büyük ve genel çıkarımlar yapmamalısınız. Yukarıda bahsedilen etkiyi zayıflatan başka durumlarınız da olabilir. 




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder