Güneş ve Satürn Açıları



Güneş ve Satürn, birbirlerine düşman iki gezegendir. Bu sebeple yan yana geldiklerinde, yani kavuşum yaptıklarında büyük sıkıntılar doğar. 

Güneş, hayatımızı yönetme becerisidir. Onur duyduğumuz, istediğimiz şeylerdir. Güneş, kraldır. Satürn ise kıt notlu bir öğretmendir. Etkileşimde olduğu gezegenlerin özelliklerini kısar, azaltır ve onların etkilerinden yoksun bırakır. Kişiye istediği şeyi elde etmek için büyük çabalar sarf ettirir. 


Güneş Satürn Kavuşumu:

Doğum haritalarında Güneş ve Satürn kavuşumu olan kişiler bir yoksunluk hissiyle hareket ederler. Bu hissin ne üzerine olduğu, kavuşumun bulunduğu eve göre değişebilir. Kavuşumun bulunduğu ev ne olursa olsun psikolojik olarak sevilmeye feci ihtiyaç duyarlar. Bu ihtiyaçları sebebiyle ya sevgi dilenirler ya da bu ihtiyaçlarını tamamen bastırıp sevgisiz, duygusuz, mesafeli davranabilirler. Genellikle depresif ve sakin kişilerdir. 

Özellikle 5.evdeki Güneş Satürn kavuşumu diğer evlerdekinden daha zorludur. Çünkü 5.ev yaşam sevincimizi, gururlandığımız şeyleri ve özgüvenimizi simgeler. 5. evde bu kavuşuma sahip kişiler yaşam becerilerinden ve yeteneklerinden asla emin olamazlar. Güvensiz atılan adımlar zaten zayıf sonuçlar doğurduğundan başarısızlık doğurmaya da çok müsaittir. Bu kişiler başarılı olsalar dahi kendilerini başarılı hissetmeyebilir veya kendilerini o başarıya layık görmeyebilirler. 


Güneş Satürn Karşıtlığı / Karesi:

Doğum haritalarında Güneş ve Satürn karesi veya karşıtlığı olan kişiler de tıpkı kavuşumdaki gibi bir yoksunluk hissiyle hareket etseler de kavuşum kişileri kadar özgüvensiz görünmezler. Özgüvenleri olduğunu iddia edemeyiz ama bunu tam tersi davranışlarla kapatırlar. Kavuşum kişilerinin zararları kendineyken Güneş ve Satürn karşıtlığı olan kişiler çevresindekilere öfkelenebilir, yeterince becerisi yoksa dahi onları yönetmek isteyebilirler. İstekleri konusunda ısrarcı ve otoriter olabilirler. 


Güneş Satürn Üçgeni / Sekstili:

Doğum haritalarında Güneş ve Satürn'leri uyumlu açılar yapan kişiler özgüven sorunları temelli taşkınlıklara veya depresyonlara sahip değildirler. Neyi, hangi durumlarda ve ne kadar süreyle tolere etmeleri gerektiğini bilirler. Yeterince pratik, disiplinli ve dakiktirler. 



Not: Tek bir astrolojik etkiden çok büyük ve genel çıkarımlar yapmamalısınız. Yukarıda bahsedilen etkiyi zayıflatan başka durumlarınız da olabilir. 


yesimarpat@gmail.com

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder