Güneş ve Venüs Açıları



Güneş zekamızı ve krallığımızı temsil eder. Krallığımızı, yani kendi hayatımızı, ne kadar zeki bir şekilde yönettiğimiz Güneş'in gücüne bağlıdır. Bir kral olarak Güneş, canının istediğini ve yapması gerekenleri yaparken, diğer gezegenleri de yapılması gerekenler konusunda harekete geçirebilmelidir.  Venüs ise danışmandır, akıl verendir, vezirdir. Venüs aynı zamanda aşktır. Aşık olduğumuz kişidir. 

Venüs, Güneş'ten en fazla 48 derece uzakta olabileceği için Güneş'le kavuşumdan başka temel açı yapmaz. Vedik astrolojinin varga denen alt haritalarında ise Venüs'ün Güneş'ten daha uzak olması mümkündür.  






Güneş Venüs Kavuşumu

Venüs, Güneş'le kavuştuğunda Kral, danışmanlarını normalden fazla dinlediği için kendi kararlarını vermekte zorlanır. Ona akıl verenlerden fazlasıyla etkilenir. İdeal olanı kralın danışmanlarını dinlemesi ama nihai kararı kendinin vermesidir. Gerçek hayatta bu danışmanlar, arkadaşlar, aile bireyleri, yöneticiler, öğretmenler olabilir. 

Doğum haritalarında Venüs'le Güneş'i kavuşum halinde olan kişiler başkalarının kendi hakkında yaptığı yorumlarından ve fikirlerden fazlaca etkileniyordur. Başkalarının fikirleri onları hayat yollarından uzak tutabilir. Bu durum onların almaları gereken mesafeleri kat etmelerini güçleştirir. Başkalarının fikirleri aklını da iyice karıştırabilir. Bu durumun zararı da sadece kendine olmaz, başkalarına da zarar verebilir. Çünkü aslında kişi, başkalarını mutlu etmek amacıyla istemeden de olsa başkalarına da faydalı olabilecek kendi doğrularından da vazgeçmiştir. 

Bu kişiler için etrafın sözlerinden etkilenmek aşk hayatında da geçerlidir. Güneş'le kavuşum halindeki Venüs, yanık durumdadır. Kişi, başkalarının, sevdiği hakkında verdiği hükümlerle aşkından soğuyabilir, ondan vazgeçebilir. Bazen de kariyeri veya hedefleri uğrunda aşkından vazgeçebilir. 


Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

2 yorum:

  1. Mal mısınız acaba? 47 derece diyorsunuz, sonra da kavuşumdan başka açı yapmaz diyorsunuz. Yarı altmış ve yarı kare açılar ne olacak? 30 ve 45 derece? Astrolojiyi kim öğretti size.

    YanıtlaSil
  2. başka temel açı yapmaz demiş kör müsün

    YanıtlaSil