YAY BURCU ARALIK 2014

Aralık ayının ilk iki haftası iyi anlamda sürpriz gelişmelere gebedir. Yay burcundaki gezegen yoğunluğu olayları ve durumları daha rahat ve daha geniş gönüllü bir biçimde değerlendirmemizi sağlarken ayın ikinci yarısı Oğlak burcuna ait enerjilerin artışı bizi daha stresli ve daha çok çalışmak zorunda bırakabilir.

4 Aralık’ta Venüs Jüpiter’e uyumlu açı yapıyor. Yurtdışı bağlantılı bir işinizde, bir seyahatinizde şanslı bir fırsat, güzel bir gelişme olabilir. Öğrenciyseniz derslerinizde çok başarılı olabilirsiniz. Yabancı biriyle aranızda bir yakınlaşma olabilir. Çok değerli bir tavsiye alabilirsiniz.

Aralık’ın ilk yarısında Güneş ve Merkür’ün kavuşarak beraberce Uranüs’ünüze yapacağı uyumlu açı da size yeni yeni bir aşkın veya bir sorununuza yaratıcı bir çözüm bulma fırsatı yaratabilir. Geçen ay boyunca Oğlak burcunda 2.evinizde ilerleyen Mars, 5 Aralık’tan itibaren Kova burcuna, 3. evinize giriyor. Geçen ay boyunca harcamalarınız veya para kazanma hırsınız çok artmış olabilir. Bu ayki enerjinizi ise yeteneklerinizi geliştirmeye ve bunları uygulamaya koymaya ayırıyorsunuz. Çok meşgul olacağınız, sık sık saha ziyaretleri yapacağınız faaliyetleriniz olabilir. Kardeşlerinizle veya sık görüştüğünüz kişilerle aranız da bozulabilir.

8 Aralık’tan 8 Nisan’a kadar Jüpiter 9. evinizde geriliyor olacak. Hayatınıza dahil olan yeniliklerin ve öğrendiğiniz şeylerin çokluğu yüzünden yaşadığınız zihinsel anlamdaki hiperaktif günlerin oldugu bu günlerdeki geri hareketlilik bunca zihinsel faaliyeti biraz azaltır ve öğrendiklerinizi sindirmeye yarayabilir.  10 Aralık’ta ise Venüs, vurdumduymaz olduğu Yay burcundan 2.evinize, Oğlak burcuna giriyor. Paranızı doğru ve makul ve uzun vadeli yatırımlara yönlendirebilir, zengin kişilerle temas edebilirsiniz.  14 Aralık’ta Venüs’ün Neptün’le uyumlu açısında güzel bir gayrimenkul yatırımı fırsatı sunabilir. Bu konuda ailenizden de destek alabilirsiniz. Evinizi güzelleştirmek için para harcamak isteyebilirsiniz.

Bu ayın en zorlu zamanı 15 Aralık’taki Uranüs Plüto karesidir.  İki yıldır etkisi süren bu kare son bir kere daha tam kare açı yaparak ve 2015 yazına doğru da açıdan çıkacak. Bu etki daha uzun vadeli bir döneme ait olduğu için sadece bu aya özgü bir şey söylemek zor ama son iki yıldır kendi yeteneklerinizle para kazanmanın, daha çok kazanmanın yollarını arıyordunuz ve bu konuda zorlanmış olabilirsiniz. Yeteneklerinize uygun bir gelir yaratmayı becermek isteğinize dair tekrar adım atmanız gerekebilir. Son iki yıldır bir aşk problemi yaşıyorsanız, bu konuda kalbiniz ve gururunuz çok kırıksa, bu kırıklar son kez yaza kadar canınızı yakabilir.

17 Aralık’ta Merkür Oğlak burcuna 2.evinize geçiyor. 20 Aralık’ta da Venüs, Pluto ile kavuşarak Pluto-Uranüs karesine ekleniyor. Yeteneklerinizi yeterince iyi ifade edemiyor veya onları iyi sunamıyorduysanız veya saplantılı bir gönül ilişkisi içindeyseniz bunlarla  ilgili sorunları düzeltmek için olayların temeline inmeniz gerektiğini anlayacaksınız. Bu bir özgüven sorunu olabilir. Bu zorlu enerjiyi kendi faydanıza çevirmek istiyorsanız bir süre kafanızı dağıtın, biraz eğlenin sonra sorununuzu tekrar sakin biçimde ele alın.


23 Aralık’ta Satürn, 2.5 yıldır ilerlediği Akrep burcundan çıkarak Yay burcunda ilerlemeye başlayacak.  Saturn’ün 12. evinizden çıkması hayatınızdan çıkmalarıyla sizi zorlayan veya size bir türlü iç huzuru sağlayamayan meselelerden sizi kurtarsa da başka konularda, büyütmeye veya zenginleştirmeye çalıştığınız hayatınızdaki fırsatları kısarak size  yeni zorluklar çıkaracaktır. Satürn’ün bu evden geçişi hayatınızın her alanını sorgulamanızı da sağlar. Zaten sorumluluk sahibi biriyseniz zorlanmayacaksınızdır.  Satürn’ün Yay burcunda ilerlemesinin etkisini ancak Yükselen’in ilk açılarında doğmuş veya 22-26 Kasım doğumlu Yaylar Aralık ayında hissedebilir. Diğer Yaylar Satürn’ün 12.evdeki etkisini halen yaşamaya devam ediyor olacak. Satürn’ün Yay burcuna girmesiyle ilgili etki hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız http://www.youtube.com/playlist?list=PL0WAz90wWEO7sHW_S8ni8s7NymPGVSbPv adresindeki 2015 yorumlarını dinleyebilirsiniz.

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder