OĞLAK BURCU ARALIK 2014


Aralık ayının ilk iki haftası iyi anlamda sürpriz gelişmelere gebedir. Yay burcundaki gezegen yoğunluğu olayları ve durumları daha rahat ve daha geniş gönüllü bir biçimde değerlendirmemizi sağlarken ayın ikinci yarısı Oğlak burcuna ait enerjilerin artışı bizi daha stresli ve daha çok çalışmak zorunda bırakabilir.

4 Aralık’ta Venüs, Jüpiter’e uyumlu açı yapıyor. Uzun zamandır sizi derinden sarsan, sizi çok zorlayan bir konuyu çözebilirsiniz. Kötü alışkanlıklarınızdan kurtulmak için harika bir gün. Tatile çıkmak ve dinlenerek ruhunuzu temizlemek için de öyle. Komisyon gelirlerinizde veya sizin aracılık etmeniz sayesinde gerçekleşen ticari konularla ilgili de büyük bir fırsatını olabilir.

Aralık’ın ilk yarısında Güneş ve Merkür’ün kavuşarak beraberce Uranüs’ünüze yapacağı uyumlu açı da size bir aile meselenizi halletmek ve onlarla uyumunuzu artırmak üzere yardımcı olacaktır. Aileden güzel ve sürprizli bir haberiniz de olabilir.

Geçen ay boyunca Oğlak burcunda 1.evinizde ilerleyen Mars, 5 Aralık’tan itibaren Kova burcuna, 2. evinize giriyor. Geçen ay boyunca adeta motor takılmış gibi çok koşturmuştunuz. Biraz da gergindiniz. Bu ay ise harcamalarınız veya para kazanma hırsınız çok artabilir. Bu ayki enerjinizi maddi konulara ayırıyorsunuz.

8 Aralık’tan 8 Nisan’a kadar Jüpiter 8. evinizde geriliyor olacak. Zor meselelerinizi ard arda çözmeye başladığınız bu günlerdeki geri hareketlilik bu konuda kat ettiğiniz yolları sindirmeye yarayabilir.  10 Aralık’ta ise Venüs, vurdumduymaz olduğu Yay burcundan 1.evinize, Oğlak burcuna giriyor. Hayalperest moddan çıkıp daha ciddi bir görünüme kavuşmak istersiniz.  14 Aralık’ta Venüs’ün Neptün’le uyumlu açısında çevrenizle keyifli vakitler ve hoş sohbetler yaşayabilirsiniz. Yakın çevrenizden birinin tanıştırdığı bir kişiyle ilgilenmeye başlayabilirsiniz.

Bu ayın en zorlu zamanı 15 Aralık’taki Uranüs Plüto karesidir.  İki yıldır etkisi süren bu kare son bir kere daha tam kare açı yaparak ve 2015 yazına doğru da açıdan çıkacak. Bu etki daha uzun vadeli bir döneme ait olduğu için sadece bu aya özgü bir şey söylemek zor ama son iki yıldır eski sizi geride bırakıp yeni bir siz olmaya çalışıyordunuz. Kabuk değiştiriyor ve hayatınızın temellerini bambaşka biçimde atmak istiyordunuz. İşte son bir kez yeni bir hayat kurmaya dair sıkıntılarınız baş gösterebilir. Son iki yıldır ailenizle ilgili bir sorun yaşıyorduysanız bu tekrar gündeme gelebilir. Evinizi de yaşantınızla beraber değiştirmek isteyebilirsiniz. Hayatınızın temelleri adeta sarsılıyor gibidir. Yeni bir siz çıkması da yaza kadar sancılı olacaktır.

17 Aralık’ta Merkür Oğlak burcuna 1.evinize geçiyor. 20 Aralık’ta da Venüs, Pluto ile kavuşarak Pluto-Uranüs karesine ekleniyor. Yeni bir yaşam isteğinize yeni bir görüntüyle çıkmak isteyebilirsiniz. Görünüşünüzde, gardrobunuzda radikal değişiklikler yapabilirsiniz.


23 Aralık’ta Satürn, 2.5 yıldır ilerlediği Akrep burcundan çıkarak Yay burcunda ilerlemeye başlayacak.  Saturn’ün 11. evinizden çıkması sosyal ve iş çevrenizde yaşadığınız sorumluluk artışı veya keyif azalışına dair yaşadıklarınızı sona erdirse de 12. Evinize girmesiyle sizi zorlayan veya size bir türlü iç huzuru sağlayamayan meselelerinizle yüzleşmeniz konusunda size  yeni zorluklar çıkaracaktır. Satürn’ün bu evden geçişi hayatınızda kapanması gereken defterlerin oldugunu size hatırlatacaktır. Zaten bunların farkında ve bitmesi gereken şeylere yapışıp kalmamış biriyseniz zorlanmazsınız.  Satürn’ün Yay burcunda ilerlemesinin etkisini ancak Yükselen’in ilk açılarında doğmuş veya 21-26 Aralık doğumlu Oğlaklar Aralık ayında hissedebilir. Diğer Oğlaklar Satürn’ün 11.evdeki etkisini halen yaşamaya devam ediyor olacak. Satürn’ün Yay burcuna girmesiyle ilgili etki hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız http://www.youtube.com/playlist?list=PL0WAz90wWEO7sHW_S8ni8s7NymPGVSbPv adresindeki 2015 yorumlarını dinleyebilirsiniz.


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder