KOVA BURCU ARALIK 2014


Aralık ayının ilk iki haftası iyi anlamda sürpriz gelişmelere gebedir. Yay burcundaki gezegen yoğunluğu olayları ve durumları daha rahat ve daha geniş gönüllü bir biçimde değerlendirmemizi sağlarken ayın ikinci yarısı Oğlak burcuna ait enerjilerin artışı bizi daha stresli ve daha çok çalışmak zorunda bırakabilir.

4 Aralık’ta Venüs  Jüpiter’e uyumlu açı yapıyor. Siz aşık olmayacaksınız, size aşık olmayacaklar da kime olacaklar? Adeta romantik bir prens/prenses gibisiniz. Hali hazırda bir ilişkiniz varsa mevcut ilişkinizde de romantizm dorukta. Arkadaşlarınızla beraber ortak projeler veya sosyal aktivitelerde keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Onlardan büyük destekler görebilirsiniz.

Aralık’ın ilk yarısında Güneş ve Merkür’ün kavuşarak beraberce Uranüs’ünüze yapacağı uyumlu açı da size üzerinde çalıştığınız bir projeyi hayata geçirmek adına arkadaşlarınızdan veya iş çevrenizden destek alacağınızı gösteriyor. Bir arkadaşınızın mutlu bir haberini alabilirsiniz.

Geçen ay boyunca Oğlak burcunda 12.evinizde ilerleyen Mars, 5 Aralık’tan itibaren Kova burcuna, 1. evinize giriyor. Geçen ay boyunca adeta uykularınız kaçmıştı. Sebebini bilmediğiniz bir huzursuzluk içindeydinizBiraz da gergindiniz. Bu ay ise harcamalarınız veya para kazanma hırsınız çok artabilir. Bu ayki enerjinizi maddi konulara ayırıyorsunuz.

8 Aralık’tan 8 Nisan’a kadar Jüpiter 7. evinizde geriliyor olacak. Yeni bir ilişkiye vey yeni birkaç gönül ilişkisine birden yelken açtığınız bu günlerdeki geri hareketlilik gönül ilişkilerinizi veya heyecanınızı biraz yavaşlatabilir. Bu yavaşlama doğru bir ilişkide olduğunuzdan emin olmanızı sağlar.  10 Aralık’ta ise Venüs, vurdumduymaz olduğu Yay burcundan 12.evinize, Oğlak burcuna giriyor. Hayalperest bir psikolojiye girebilirsiniz. Daha geri planda kalıp daha sakin günler geçirmek istersiniz.  14 Aralık’ta Venüs’ün Neptün’le uyumlu açısında güzel bir maddi gelişme yaşayabilirsiniz. Hayallerinizi gerçekleştirme fırsatı olabileceği gibi bir maddi desteğe kavuşma fırsatı olabilir.

Bu ayın en zorlu zamanı 15 Aralık’taki Uranüs Plüto karesidir.  İki yıldır etkisi süren bu kare son bir kere daha tam kare açı yaparak ve 2015 yazına doğru da açıdan çıkacak. Bu etki daha uzun vadeli bir döneme ait olduğu için sadece bu aya özgü bir şey söylemek zor ama son iki yıldır yakın çevrenizi değiştirmeye çalışıyordunuz. Yeni şeyler öğreniyor ve bunları uygulamaya koymak istiyordunuz. İşte son bir kez yeni bir şey öğrenmeniz gerektiğine dair veya çevrenizin artık sizi boğduğuna dair sıkıntılarınız baş gösterebilir.

17 Aralık’ta Merkür Oğlak burcuna 12.evinize geçiyor. 20 Aralık’ta da Venüs, Pluto ile kavuşarak Pluto-Uranüs karesine ekleniyor. Çevrenizden kaçıp kurtulmak  isteyebilirsiniz. Bu uğurda çok sevdiğiniz,  manevi değeri olan şeylerden vazgeçebilirsiniz.



23 Aralık’ta Satürn, 2.5 yıldır ilerlediği Akrep burcundan çıkarak Yay burcunda ilerlemeye başlayacak.  Saturn’ün 10. evinizden çıkması iş hayatınızda yaşadığınız sıkıntıları ve sorumluluk artışlarını azaltırken 11. Evinize girmesiyle sosyal ve iş çevrenizde size sorunlar veya kısıtlamalar getirebilir. Satürn’ün bu evden geçişi hayatınızın büyük resmini mantıklı bir şekilde kurmak, sorumluluk sahibi hayaller kurmanızı gerektirebilir. Büyük gelir beklentilerinizi de törpülemeniz gerekir.  Satürn’ün Yay burcunda ilerlemesinin etkisini ancak Yükselen’in ilk açılarında doğmuş veya 21-26 Ocak doğumlu Kovalar Aralık ayında hissedebilir. Diğer Kovalar Satürn’ün 10.evdeki etkisini halen yaşamaya devam ediyor olacak. Satürn’ün Yay burcuna girmesiyle ilgili etki hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız http://www.youtube.com/playlist?list=PL0WAz90wWEO7sHW_S8ni8s7NymPGVSbPv adresindeki 2015 yorumlarını dinleyebilirsiniz.

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder