Uranüs Gerilemesi ve Uranüs-Plüto Karesi

Gerileme sırası Uranüs'e geldi. 22 Temmuz'dan 21 Aralık'a Uranüs gerileyecek. Ne çok gezegen geriliyor, diyebilirsiniz. Evet, öyle. Güneş ve Ay dışındaki bütün gezegenler zaman zaman gerilerler. Kimileri daha sık, örneğin Merkür, senede 3-4 defa üçer hafta süreyle gerilerken Uranüs ve Plüto gibi uzak gezegenler senede bir defa ve her seferinde beş-altı ay kadar gerilerler. Sık ve kısa süreli gerileyen gezegenlerin gündelik hayatımıza etkisi daha büyük olurken uzak ve uzun süre gerileyen gezegenler daha evrensel, makro konulardaki aksaklıklara veya engellere işaret eder. 

Özgürlüğün gezegeni Uranüs, 22 Temmuz'dan 21 Aralık'a kadar Koç burcunda gerilerken özgürlük ihtiyacını isyanlar ve savaşlar halinde dışa vurmaktan kaçınmaz. Bu beş aylık sürede kişisel gezegenlerinizle yakın temasta duran bir Uranüs varsa eskisinden daha asi olmanız kaçınılmaz. Koç burcunun savaşçılığını da özgürlüğüne kavuşmak için kullanmaktan geri kalmayan Uranüs, düzene karşı gelir, kaçınılmaz olan sonları yaklaştırır. 

Uranüs, kişisel bir gezegen olmadığı için, uzak bir gezegen olduğu için sizin kontrolünüzde olmayan olayları getirir ama sizin kontrolünüzde olmaması bunlara tepkisiz kalacağınız anlamına gelmez . 

Gerilemenin ileri dönemlerinde (Ekim-Aralık dönemi) Plüto ile tekrar kare açı yaparak isyan ederek değişim talep edecektir. Toplu eylemlerin de gezegeni olan Plüto ve Uranüs Haziran 2012'den beri çeşitli dönemlerde beş defa tam kare açı yaptı. Üçüncüsü, Gezi olaylarının hemen evvelinde, 24 Mayıs 2013'teydi. Beşincisi 22 Nisan 2014'te gerçekleşen karenin altıncısı 15 Aralık 2014'te gerçekleşecek. Bir sonraki, yedinci ve sonuncu kare ise 17 Mart 2015'te gerçekleşecek ama bu zorlu etki 2015 yazına kadar devam edecek. 

Uranüs ve Plüto'nun kare açıya yaklaşması ve uzaklaşmasını da değerlendirirsek Arap Baharı'nı da kapsayan Mayıs 2011'den Mayıs 2015'e kadar olan dört yıllık dönemi dünyada özgürlük ve değişim talebinin artacağı ve bu taleplere karşı ağır teknolojik silahların da kullanılabileceğine dair işaretler var. 

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder