Başak Burcu: Ağustos 2014

Ayın ilk üç haftasında dinlenmen iyi olur. Çalışıyorsan bile perde arkasında kalman kötü olmayacak. Bilakis ayın son haftasında ön plana çıkmaya başladığında hazırlıklı olacaksın. 

Merkür, 1-16 Ağustos arasında Aslan burcunda, 16 Ağustos’tan sonra ise Başak burcunda ilerleyecek. Ayın ilk yarısında Aslan burcunda ilerlerken Merkür 12. Evindedir. Bu evde aklın geçmiş meselelere takılabilir. Geçmiş konuları kafanda geri sarıp sarıp tekrar yaşayabilirsin. Neden gerçekleştiğini anlamadığın konular hakkında cevaplar ararsın.  Bu dönem, derin araştırmalar yapmak için uygun bir dönem olsa da amacını ve değerini yitirmiş konuların içine çekilmeye engel olmaya çalışmalısın. Geçmişteki konular ancak geleceğini iyileştirmek adına değerlidir. Merkür’ün 12.evden geçişi özellikle duyguları ve görsel zenginliği harekete geçiren şiir, resim, oyunculuk gibi yaratıcı çalışmalar için faydalıdır. Düşüncelerini toplayabilmek, fikren daha üretken olabilmek için tek başına kalmaya ihtiyaç duyabilirsin. Bu dönemde yaratıcı işler dışında kendini rahatlıkla ifade etmekte zorlanabilirsin. Kendini ifade ederken cümlelerin birbirine karışır, yanlış kelimeler kullanabilirsin. Merkür’ün bu evden geçişinde sırlar açığa çıkabilir, bu yüzden ketum olmak seni beladan uzak da tutabilir.

Merkür’ün Başak burcuna geçtiği ayın ikinci yarısında 1. evinde ilerlemeye başlarken konuşmaktan kaçındığın konular hakkında konuşmaya başlama zamanıdır. Artık gizli saklı kalmamalı. Hem kendini çok da güzel ifade ediyorsun. Çok da zeki yorumların oluyor. Problemleri önce kafanda çözüp sonradan da konuşarak halletmek konusunda çok beceriklisin.  Sık görüştüğün yakınlarınla ilişkilerin gündemi yoğun.  Bugünlerde görünüşün hakkında da fikirler alabilirsin. Saçını nasıl taraman, makyajını nasıl yapman, hangi kravatı takman gibi soruları bilenlere danışmaktan kaçınmıyorsun.  Sırf muhabbet olsun diye otobüste yanında oturan kişiyle sohbete başlamaktan hiç geri kalmıyorsun.  Kendinden bahsetmek hiç bu kadar hoşuna gitmemişti. İlettiğin mesajlar oldukça direk ve tamamen kendi istek ve ihtiyaçlarına yönelik. Kelimelerin ve iletişimin gücüyle yol alıyorsun. Sakın susma.

10 Ağustos’ta Kova burcunda 6.evinde yaşanacak dolunayda işini değiştirmek isteğiyle yanıp tutuşabilirsin. Başka iş bulmadan mevcut işini bir anlık sıkıntıyla bırakmamanı tavsiye ederim. İyi ihtimalle şu birkaç günde uzun zamandır üzerinde çalıştığın sıkıcı ve yorucu bir proje sonlanmıştır da biraz rahat nefes alabilirsin. 6.evdeki dolunay esnasında sadece iş yerinde de değil, belki başka alanlarda da günlük işlerin o kadar sıkıcı gelmeye başlayabilir ki bir değişiklik yapmazsan sıkıntıdan ölünebileceğini tüm dünyaya gösterebilecek durumdasındır. Bu durumda yapmak istediğin değişikliğin ne olduğunu doğru tespit etmiş olmalı ve bu yeniliğin de uzun vadeli olacağından emin olmalısın. İş değişimi konusunda duygusal krizlere sürüklenmemeni ve bu dönemde azla yetinmeni öneririm.  6.evdeki dolunay işinden başka sağlığını da gündeme getirebilir. Bu dönemde sağlığına verdiğin önemin sonuçlarını alabilirsin. Bir sağlık problemin ortadan kalkabileceği gibi kötü bir alışkanlığını da bırakabilirsin. Daha sağlıklı bir yaşam biçimine geçme fikri iki gün içinde aklına gelmiş de  olsa uzun zamandır bu konulara kafa yormuş ve bu uğurda çaba sarf etmiştiysen bu birkaç gün içinde güzel neticeler almaya başlayabilirsin. Bu yeni yaşam biçimini uzun vadede sürdürebilmen için gerekli zemini yaratmışsındır. Ev hayvanlarının da evi olan 6.evdeki Dolunay, ev hayvanların varsa onlarla ilgili konuları da gündeme getirebilir. Bu dolunay, Ay’ın dünyaya en yakın olduğu ve gökyüzünde en büyük halinde görüneceği Süper Ay olma özelliğini de taşıyor. Bu günlerde denizlerde gel-gitler çok daha yoğun yaşanır. İnsanların duygu durumları da daha çok etkilenebilir. Dolunayın Kova’da gerçekleşecek olması özgürlük ve isyan duygularını yoğunlaştırabilir. Başak için de işinin ve günlük hayatının getirdiği sorumluluklara isyan niteliği de taşıyabilir.

Venüs, 12 Ağustos’a kadar Yengeç burcunda, 11.evinde ilerlerken bir arkadaşının tanıştırdığı veya bir sosyal faaliyet esnasında tanıştığın biriyle çıkmaya başlayabilirsin. Belki de uzun zamandır arkadaş olduğun birinden romantik anlamda hoşlanmaya başlayabilirsin çünkü seninle benzer ilgi alanlarına ve sosyal çevreye sahip insanlarla beraber olmak istersin. Bu dönemde eskisinden daha çok huzur ve sükunet de aradığın için başladığın ilişkinin ateşi düşük olabilir. Belki de gerçekten yeterince derin bir ilişki değildir. Bunu zaman gösterecektir. Bu ilişkinin geleceği her ne olursa olsun Venüs’ün 11.evinde ilerlemesi geleceğe dair umutlu hissettiğin, bir birey olarak daha mutlu hissettiğin bir dönem olacak

Venüs 12 Ağustos’tan sonra Aslan burcuna geçerek 12.evinde ilerlerken çevrenle ilgini koparabilirsin. Hoşlandığın kişiye olan ilgini belli etmek istemez, eskisinden daha utangaç olursun. Belki de ilgini meraklı gözlerden saklama ihtiyacı duyduğun için gizlediğin bir ilişkiye girebilirsin. Yardımına ihtiyacı olan birine karşı romantik duygular da besleyebilirsin. Belki de yardımlaşılan bir ortamda, bir hastanede veya bir yardım kurumunda tanıştığın birinden hoşlanabilirsin. Venüs’ün 12.evde ilerlediği dönemde sırlara ve ruhsal arınmaya önem verir, hayatından çıkması gerektiğini düşündüğün eşyaları, insanları veya konuları hayatından çıkarmak konusunda oldukça rahat olursun.  

2 Ağustos'ta Merkür, Aslan burcunda ilerleyen Jüpiter’le kavuşumunda hayalgücün çok etkilidir. Bugün çok güzel bir hikaye yazabilirsin. Rüyalarından etkilenebilirsin. Hayal satman gereken, güzel bir duyguyu pazarlaman gereken durumlarda çok şanslısındır. Bugün gizli işlerin artabilir ama sır saklama konusunda pek başarılı olamayabilirsin. 18 Ağustos'taki Venüs-Jüpiter kavuşumu, senenin en şanslı günüdür. Bu günlerde ortaya çıkacak olan fırsatlar çok uzun vadede oldukça karlı olacaktır ama bunlardan hemen büyük geri dönüşler beklememelisin. Bu günlerde rahat ve huzurlu bir tatil fırsatı da çıkabilir. Bu durum özellikle 23 Agustos-3 Eylül doğumlu Başakları veya Yükselen Başak burcunun ilk 10 derecesinde doğmuş kişileri daha çok etkiler. 

23 Ağustos’ta Başak burcuna geçecek olan Güneş, 1.evine girecek. Ayın son haftasında kendinle ilgilenmeye ve kendini geliştirmeye odaklanacaksın. 25 Ağustos’ta Başak burcunda yaşanacak Yeni Ay da ay boyunca kendini yeniden yaratma konulu bir gündemin olacağına işaret eder. Yeni bir giyim tarzı, yeni bir saç biçimi ile ortaya çıkabileceğin gibi etrafına ne kadar mükemmel olduğunu göstermek için kimi davranışlarını da değiştirebilirsin. Aynı gün 3.evinde yaşanacak olan Mars-Satürn kavuşumu da özellikle projelerin, seyahatlerin, sahip olduğun taşıt ve aletlerde sıkıntılı bir durumu ortaya çıkarabilir. Yakın akrabalarına karşı daha sorumlu ve disiplinli davranman gerekebilir. İletişim engelleriyle karşılaşabilirsin.

Aralık 2013’ten beri Terazi burcundaki Mars, 26 Temmuz’da Akrep burcundaki hareketine başladı. Eylül’e kadar Başak’ın 3. evinde ilerlemesi esnasında açık iletişim kurma ihtiyacı hissedersin. Konuşulması gereken her şey konuşulmalıdır. Hiçbir şeyi içinde tutamıyorsun.  Zihninin çok hızlı çalıştığı bir dönem olduğu için akıl fikir gerektiren ne proje varsa elini atıyorsun. Bu dönemde kendini meşgul etmen iyi olur çünkü boş kalırsan bunca akıl çalışması huzursuzluğa neden olabilir. Günün her saati bir aktivite ile dolu olmasına rağmen yüz yüze ve sosyal medyada sosyalleşmekten de geri kalmıyorsun. Sıklıkla seyahat edebilirsin, şehir içinde değişik semtlere sıklıkla gitme gerekliliğin ortaya çıkabileceği gibi günübirlik şehir dışına gidiş gelişlerin de olabilir. Yeni bir şey öğrenmeye çalışabilirsin. Yeteneklerini geliştirmek için uğraşırsın. 3.evden geçen Mars’ın seyri esnasında el ve ayaklarını incitebilir, kulak ağrısı çekebilirsin.
Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder