İkizler Burcu: Ağustos 2014


Ayın ilk üç haftasında çok meşgulsün. Başını kaşımaya vaktin olmayacak. Ayın son haftasında ise tempon düşüyor ve özel hayatına odaklanıyorsun. 

Merkür, 1-16 Ağustos arasında Aslan burcunda, 16 Ağustos’tan sonra ise Başak burcunda ilerleyecek. Ayın ilk yarısında Aslan burcunda ilerlerken Merkür 3. evinde ilerlerken bir meraklılık hali ve her şeyle bir arada uğraşabilme kabiliyetin artıyor. Bu evrede her türlü sosyal iletişime her zamankinden fazla zaman harcıyorsun. Konu komşu, kuzen, akraba herkesle doğrudan iletişim içinde olduğun gibi elektronik iletişimleri de ekleyince tüm dünyayla iletişim bağını artıracağın bir dönemdesin demektir. Kısa süreli seyahatlerin artabilir. Bu kadar çok iletişim içinde olunca bir bilgi bombardımanına da maruz kalabilirsin. Değişik konularla aynı anda ilgilendiğinden dikkatin dağılabilir. Bu dönem tek bir projeye veya işe odaklanmak için, hele de bu mühim bir projeyse, doğru bir zaman değil. Susmayan telefonlar, ha bire yanıp sönen whatsapp balonları, dolup taşan posta kutuları, twitter mentionları bazılarına gerilimli gelse de bazılarınıza unutmaya çalıştığı derin meseleleri bir süre göz ardı etmek adına iyi de gelebilir.

Merkür’ün Başak burcuna geçtiği ayın ikinci yarısında 4. evinde ilerlemeye başlarken konsantrasyonunun arttığını göreceksin. Geçen haftalardaki miktarca çok ama kalite olarak yüzeysel işlere son verip asıl işleri yapabilmek için yalnız kalmaya veya inzivaya çekilmeye ihtiyaç duyabilirsin. Bu dönemde hafızan adeta bir filinki gibi. Not defterine gerek yok, hafızan yeterli. Daha çok kişisel meselelerine, aile veya gönül işlerine kafa yormaktasın. Geçmişinden, sevdiklerinden ve aileyle ilgili konulardan konuşmak da ayrıca keyif verebilir. Kişisel meselelerle ilgili olarak rasyonel davranabildiğin bir dönem aslında; o nedenle sevdiklerinle açık açık, samimi konuşmalar yapmak için doğru zamanlardasın. Evin, ailen, kişisel geçmişin ile ilgili boş boş düşünmekle de meşgul olabileceğin gibi Merkür’ün bu evinden geçişi esnasında bu konularla ilgili yoğun bir çaba da harcayabilirsin.

10 Ağustos’ta Kova burcunda 9.evinde yaşanacak dolunayda adeta gözlerinin önündeki perde açılacaktır. Neyi niye yaşadığını daha net görecek, daha iyi anlayacaksın. İçinde yükselen daha çok şey öğrenmek ve anlamak güdüsü yüzünden gerekli gereksiz bir sürü bilgi toplayabilirsin. Bunca bilginin kafanı karıştırması ve etrafınla iletişiminde de karmaşaya sebep olması çok mümkün. Bilgiyi sindirmeye fırsat bulamadığın bu birkaç günlük dönemde kararlar alman gerekiyorsa en iyisi prensipte anlaşmak ve detayları sonraya saklamak olur. Kendini daha bilgili ve olayları çözmüş hissettiğin bu dönemde etrafını ‘ben bilirim’ temalı egoist yaklaşımlarla üzmesen iyi olur. Daha geniş bir perspektiften olaylara bakman çok güzel. Bu sürecin en iyi tarafı seyahat etme veya yeni insanlarla tanışma, yeni şeyler deneme fırsatlarını sana sunmasıdır. Bu dolunay, Ay’ın dünyaya en yakın olduğu ve gökyüzünde en büyük halinde görüneceği Süper Ay olma özelliğini de taşıyor. Bu günlerde denizlerde gel-gitler çok daha yoğun yaşanır. İnsanların duygu durumları da daha çok etkilenebilir. Dolunayın Kova’da gerçekleşecek olması özgürlük ve isyan duygularını yoğunlaştırabilir. İkizler için de dünyayı keşfetmek ve hayatını zenginleştirmek adına özgürlük talebi olabilir.

Venüs, 12 Ağustos’a kadar Yengeç burcunda, 2.evinde ilerlerken hayatında daha fazla güvenlik ararsın. Bunu da eşya ve para gibi somut şeylerde arayabilirsin. Bu dönemde hayatına giren kişiler senin bu güvenlik ihtiyacını karşılayabilecek, varlıklı veya sana özgüven aşılayabilecek kişiler olabilir. İstikrarlı gelirleri, düzenli hayatları olan kişileri tercih edeceksin çünkü bu döneme hayatında konfor arıyorsun, heyecan değil. Varlıklı ya da para ile çalışan kişilerle, (bankacılar, muhasebeciler gibi), beraber olabilirsin. Sen kendin bu dönemde paranı daha iyi değerlendirebilirsin ya da Venüs’ün iştah kabartıcı hallerine dayanamayıp güzel eşyalara, giysilere para harcayabilirsin. Biraz savurgan olsan da bu dönemde paraya ihtiyacın olduğunda rahatlıkla temin edebileceksin.

Venüs 12 Ağustos’tan sonra Aslan burcuna geçerek 3.evinde ilerlerken daha neşeli, heyecanlı ve konuşkansındır. Bu dönemde başlayan ilişkilerde entelektüel kişiler veya seni çeşitli konularda düşündürebilen akıllı kişiler hayatına girebilir. Sohbet etmekten hoşlanırsın ve seninle sohbet edebilecek kişilere karşı ilgi duyarsın. Hatta birden fazla kişiyi aynı anda beğeniyor olabilirsin. Çıktığın bir seyahatte yeni bir aşk doğabilir. Kardeşin, yakın akrabaların veya sosyal medya aracılığıyla da bu kişiyi tanıyabilirsin. Reklamcı, satışçı, yazar gibi iletişim kurmak üzerine bir mesleği olan biriyle beraber olabilirsin. Bu kişi senden biraz genç de olabilir. Mevcut ilişkilerinde ise duygu ve düşüncelerini ifade etmekte daha rahat ettiğin ve iletişim içinde olmaktan keyif aldığın bir dönem olacaktır.  Kavgalara, küslüklere arabuluculuk yapman gerekebilir; gerilmiş ilişkilerdeki pürüzleri gidermede başarılı olabilirsin. 

2 Ağustos'ta Merkür, Aslan burcunda ilerleyen Jüpiter’le kavuşumunda kardeşlerinle, yakın akrabalarınla veya sık görüştüğün kişilerle veya herhangi bir projenle ilgili müjdeli haberler alabilirsin. Bolca gevezelik de edeceğin bir gün olacaktır bu. 18 Ağustos'taki Venüs-Jüpiter kavuşumu, senenin en şanslı günüdür. Bu günlerde ortaya çıkacak olan iletişim fırsatlarını kaçırmamalısın. Her türlü toplantı ve sunumun başarıyla geçecek. Satış pazarlama işindekiler yeni ve karlı müşteri ilişkileri kurabilir. Yeteneklerini geliştirecek, projelerini hızlandıracak gelişmeler olabilir. Araç satın almak veya satmak için de çok şanslı bir dönem olacak.

23 Ağustos’ta Başak burcuna geçecek olan Güneş, 4.evine girecek. Ayın son haftasında yoğunluğun azalır ve daha evcimen ve içe dönük olursun. 

25 Ağustos’ta Başak burcunda yaşanacak Yeni Ay da bir ay boyunca yaşam alanınla ilgili gelişmelere işaret eder. Ailenle daha çok vakit geçireceğin fırsatlar çıkarır.  Aynı gün 6.evinde yaşanacak olan Mars-Satürn kavuşumu da özellikle ayın son haftasında rutin işlerin ve sağlığın konusunda sorumluluk almanı ve disiplinli davranmanı gerektirecek durumları ortaya çıkarabilir. İşine ve iş arkadaşlarına karşı daha dikkatli olmanı sağlayacaktır. Onlarla kavga dövüşten kaçınacak, kırıcı olabileceğini düşündüğün sözleri kendine saklayacaksın. Bu günlerde günlük yaşamının akışını da yavaşlatman da gerekebilir. Her işi kendin yapman ve her işe yetişmen gerekliliği hislerine engeller vurulacaktır. Önce önemli ve gerekli işlere odaklanman gerekecek. 


Aralık 2013’ten beri Terazi burcundaki Mars, 26 Temmuz’da Akrep burcundaki hareketine başladı. Eylül’e kadar İkizler’in 6. evinde ilerlemesi sırasında çok çalışma ihtiyacı hissedersin. Geçen aylardaki Ağustos böceği halin yerini çalışkan karıncaya bırakır. Yapacak çok şeyin vardır ve elindeki her işi büyük bir titizlikle, en ince detayına kadar inerek tamamlarsın. Daha çok sorumluluk ve daha çok proje almaya da meyillisindir. Bunca çalışkanlık esnasında meşgul olman iyidir, boş kalman durumunda huzursuzluğa kapılabilirsin. Sağlığınla ilgili konularda da oldukça çalışkansındır. Doktorun söylediklerini harfiyen uygulamak, spora başlamak için ideal zamanlardır. İş ortamını da temsil eden 6.ev ve buradan geçen Mars yüzünden mesai arkadaşlarınla aranda tartışmalar veya gerginlikler çıkabilir. Başka iş aramak için enerjin var, eğer böyle bir niyetin varsa muhakkak değerlendirmelisin.Mars bu evden geçerken sindirim sıkıntıları ve sırt ağrısı çekebilirsin.

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder