Boğa Burcu: Ağustos 2014

Ayın ilk üç haftasında kişisel meselelerinle meşgulsün. Ayın son haftasında ise hafifliyor ve hayattan keyif alıyorsun. 

Merkür, 1-16 Ağustos arasında Aslan burcunda, 16 Ağustos’tan sonra ise Başak burcunda ilerleyecek. Ayın ilk yarısında Aslan burcunda ilerlerken Merkür 4. evinde ilerlerken konsantrasyonunun arttığını göreceksin. Geçen haftalardaki sayıca çok ama kalite olarak sığ işlere son verip asıl işleri yapabilmek için yalnız kalmaya veya inzivaya çekilmeye ihtiyaç duyabilirsin. Bu dönemde hafızan adeta bir filinki gibi. Not defterine gerek yok, hafızan yeterli. Daha çok kişisel meselerine, aile veya gönül işlerine kafa yormaktasın. Geçmişinden, sevdiklerinden ve aileyle ilgili konulardan konuşmak da ayrıca keyif verebilir. Kişisel meselelerle ilgili olarak rasyonel davranabildiğin bir dönem aslında; o nedenle sevdiklerinle açık açık, samimi konuşmalar yapmak için doğru zamanlardasın. Evin, ailen, kişisel geçmişin ile ilgili boş boş düşünmekle de meşgul olabileceğin gibi Merkür’ün bu evinden geçişi esnasında bu konularla ilgili yoğun bir çaba da harcayabilirsin.

Merkür’ün Başak burcuna geçtiği ayın ikinci yarısında 5. evinde ilerlemeye başlarken içindeki ilham perileri pır pır uçuşurlar. Aklına gelen yaratıcı fikirleri beğeneceksin. Bunları başkalarına anlatmakta ve onaylarını almakta da üstüne olmayacak. Sıkıcı konularla meşgulsen bile meselelere oldukça yaratıcı çözümler getirebileceğin bir dönemdesin. Espri yeteneğin de güçlenecek. Dost sohbetlerinde aranılan insana dönüşeceksin. Bu dışadönük dönemde düşüncelerin çocuklara, eğlenceye ve romantizme kayar. Çocuk sahibi olma fikri aklına düşebilir. Her türlü eğlenceli faaliyete akılcı yaklaşımlarınla renk katabilirsin. Bulmaca çözmek, satranç oynamak gibi zihin oyunları eskisinden daha çok ilgini çekebilir. Beğendiğin kişiye açılmak veya onunla sohbet etmek konusunda da beceriklisin. Romantik ilişkinin seyri de hızlanabilir.

10 Ağustos’ta Kova burcunda 10.evinde yaşanacak dolunayda kariyerini parlatmaya yaracayak bir konu gündeme gelebilir.Herkesin dikkatleri üzerinde toplanabilir. Dikkatler bu kadar üzerindeyken en güzel yönünle ortaya çıkmaya çalışman en doğrusu tabii. Yeni bir iş teklifi de alabilirsin. Bu dolunay, Ay’ın dünyaya en yakın olduğu ve gökyüzünde en büyük halinde görüneceği Süper Ay olma özelliğini de taşıyor. Bu günlerde denizlerde gel-gitler çok daha yoğun yaşanır. İnsanların duygu durumları da daha çok etkilenebilir. Dolunayın Kova’da gerçekleşecek olması özgürlük ve isyan duygularını yoğunlaştırabilir. Boğalar için de kariyeri ve sorumlulukları adına özgürlük talebi olabilir. Bir konuya itiraz etmek için yöneticilerinin karşısına dikilebilir.

Venüs, 12 Ağustos’a kadar Yengeç burcunda, Boğa’nın 3.evinde ilerlerken daha neşeli, heyecanlı ve konuşkansındır. Bu dönemde başlayan ilişkilerde entelektüel kişiler veya seni çeşitli konularda düşündürebilen akıllı kişiler hayatına girebilir. Sohbet etmekten hoşlanırsın ve seninle sohbet edebilecek kişilere karşı ilgi duyarsın. Hatta birden fazla kişiyi aynı anda beğeniyor olabilirsin. Çıktığın bir seyahatte yeni bir aşk doğabilir. Kardeşin, yakın akrabaların veya sosyal medya aracılığıyla da bu kişiyi tanıyabilirsin. Reklamcı, satışçı, yazar gibi iletişim kurmak üzerine bir mesleği olan biriyle beraber olabilirsin. Bu kişi senden biraz genç de olabilir. Mevcut ilişkilerinde ise duygu ve düşüncelerini ifade etmekte daha rahat ettiğin ve iletişim içinde olmaktan keyif aldığın bir dönem olacaktır.  Kavgalara, küslüklere arabuluculuk yapman gerekebilir; gerilmiş ilişkilerdeki pürüzleri gidermede başarılı olabilirsin. 

Venüs 12 Ağustos’tan sonra Aslan burcuna geçerek 4.evinde ilerlerken ciddi bir ilişki arayışı içindesindir. Kendini güvende hissetmek istersin çünkü normalden daha hassassındır. Bu sebeple bu dönemde karşına çıkan partner adayları kol kanat gerici, anaç/babacan, sadık ve evcimendir. Bu kişiyle ailen aracılığıyla tanışabilirsin. Bu kişi, mimarlık, dekoratörlük, mobilyacılık, emlakçılık, tesisatçılık gibi evle ilgili meslek gruplarından olabilir. Bakım görevi gören yuva öğretmenleri, hemşireler veya ailenin sağlığı konularıyla ilgili aile hekimleri ve danışmanları da olabilir. İlişkiler dışında Venüs’ün 4.evdeki seyri esnasında evini güzelleştirmek isteyebilirsin, daha güzel bir yaşam alanın olsun istersin. Bu yüzden ev eşyalarını değiştirebilirsin. Ailenle ilişkilerin de daha rahat ve huzurlu geçer. Bu dönemde hayatın küçük keyifleri daha caziptir. Evde oturup rahat bir koltuğa uzanıp gazete okumak gibi şeylerden büyük keyif alabilirsin.

2 Ağustos'ta Merkür, Aslan burcunda ilerleyen Jüpiter’le kavuşumunda ailenle ve evinle ilgili müjdeli haberler alabilirsin. Bolca gevezelik de edeceğin bir gün olacaktır bu. Ailenden biriyle uzun sohbet edebilir, ona içini dökebilirsin. 18 Ağustos'taki Venüs-Jüpiter kavuşumu, senenin en şanslı günüdür. Bu günlerde orata çıkacak olan romantik bir ilişki fırsatını kaçırmamalısın. Bu çok şanslı, güzel bir ilişki olacaktır. Mevcut ilişkinde keyif ve romantizmin arttığını görürsün. Bu günlerde bahis oyunlarında da çok şanslısın. Bir koyup beş alma fırsatı sağlayan her türlü yatırım ve iddialar konusunda çok şanslısın. Çocukların varsa onlarla ilgili çok çok mutlu haberler alabileceğin gibi çocuk sahibi olmak konusunda da bazı fırsatların olabilecek.

23 Ağustos’ta Başak burcuna geçecek olan Güneş, 5.evine girecek. Ayın son haftasında gözünü evden çıkarıp eğlenmeye çevirmek zorunda kalabilirsin. Bu kadar evcimenlikten sonra biraz eğlenmen ve hafiflemen hiç fena olmaz.

25 Ağustos’ta Başak burcunda yaşanacak Yeni Ay da senden hayattan keyif almanı destekleyen gelişmeleri ortaya çıkaracaktır. Aynı gün 7.evinde yaşanacak olan Mars-Satürn kavuşumu da özellikle ikili ilişkilerin konusunda ayın son haftasında sorumluluk almanı gerektirecek durumları ortaya çıkarabilir. Partnerine karşı olan sorumluluklarına dair daha dikkatli ve disiplinli olmanı sağlayacaktır. Onunla kavga dövüşten kaçınacak, kırıcı olabileceğini düşündüğün sözleri kendine saklayacaksın. Daha hızlı ilerlemesini istediğin beraberliğini daha ağırdan almanı gerektiren durumlar ortaya çıkabilir.

Aralık 2013’ten beri Terazi burcundaki Mars, 26 Temmuz’da Akrep burcundaki hareketine başladı. Eylül’e kadar Boğa’nın 7. Evinde ilerlemesi ikili ilişkilerine dinamizm ve hız kazandırır. Partnerinle veya ortağınla yaşadığın her türlü pürüzü çabucak halletmek ister ve aranızda var olan veya olabilecek her türlü meseleyi konuşmak ve çözmek istersin. Mars bazen içindeki yıkıcı enerjiye hakim olamayabilir. Bu yüzden 7.evde ilerlerken egonu artırabilir ve bu yüzden ben bunu yaptım, sen şunu yapmadın tarzındaki tartışmaları artırarak çabucak ilişkiyi sonlandırma yoluna girebilir. Mars’ın enerjisini ilişkilerindeki problemleri çözmek amacıyla veya ortaklaşa bir sorunun üstesinden gelmek üzere kullanmak daha çok işine yarayabilir.  
Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder