Yengeç Burcu: Ağustos 2014

Ayın ilk üç haftasında maddi durumunu düzeltiyorsun. Para kazanma fırsatları yakalıyorsun. Ayın son haftasında ise yeni projelere başlıyorsun. 

Merkür, 1-16 Ağustos arasında Aslan burcunda, 16 Ağustos’tan sonra ise Başak burcunda ilerleyecek. Ayın ilk yarısında Aslan burcunda ilerlerken Merkür 2. evinde ilerlerken nerelerden ne kadar maliyet kısabileceğini, nereden gelir artırabileceğini en ince ayrıntısına kadar hesapladığın bir dönemdesin.  Bu hesaplar konusunda uçuk fikirlerin de yok üstelik. Oldukça pratik ve mantıklı çözümlerin var. Bu dönemde para pul meseleleriyle ilgili normalden fazla konuşman gerekebilir.  Belki de iletişim kurarak para kazanabileceksin.

Merkür’ün Başak burcuna geçtiği ayın ikinci yarısında 3. evinde ilerlemeye başlarken bir meraklılık hali ve her şeyle bir arada uğraşabilme kabiliyetin artıyor. Bu evrede her türlü sosyal iletişime her zamankinden fazla zaman harcıyorsun. Konu komşu, kuzen, akraba herkesle doğrudan iletişim içinde olduğun gibi elektronik iletişimleri de ekleyince tüm dünyayla iletişim bağını artıracağın bir dönemdesin demektir. Kısa süreli seyahatlerin artabilir. Bu kadar çok iletişim içinde olunca bir bilgi bombardımanına da maruz kalabilirsin. Değişik konularla aynı anda ilgilendiğinden dikkatin dağılabilir. Bu dönem tek bir projeye veya işe odaklanmak için, hele de bu mühim bir projeyse, doğru bir zaman değil. Susmayan telefonlar, ha bire yanıp sönen whatsapp balonları, dolup taşan posta kutuları, twitter mentionları bazılarına gerilimli gelse de bazılarınıza unutmaya çalıştığı derin meseleleri bir süre göz ardı etmek adına iyi de gelebilir.

10 Ağustos’ta Kova burcunda 8.evinde yaşanacak dolunayda duygusal yükünün ağırlaştığını, senin dışında gelişen bazı kriz durumlarına çekilebileceğini ve ruhen rahatsız olduğunu hissedebilirsin. Ailenle ilgili ağır bir meselenin, saplantılı bir beraberliğin gündeme gelebildiği bu birkaç günde gündem konusu ağır ve ‘derin’ de olsa sonunda hayır vardır. Bu ‘derin’ mevzular sonlanmak ve yeni bir biçim almak zorundadırlar. Bu sonlanma acı da verse, rahatsız da etse bir şeylerden vazgeçmek zorunda olduğunu göstermek adına yaşanacaktır. ‘Her şerde bir hayır vardır’ diyip önümüze bakma günleridir.  Bu evdeki Dolunay, aynı zamanda ortak mal ve parayla, borç ve kredilerle ilgili konuları da gündeme getirebilir. İyi şartlarda borçlanmanı,  uygun kredilerle bir mal satın almanı sağlayabilir. 8.evde yenilenme enerjisini doruğa çıkaran Dolunay, az kullandığın eşyalarını elden çıkarmanı sağlayacaktır. Bazı eşyalarını da restore ederek, tarzlarını yenileyerek kullanmak daha çok hoşuna gidebilir. Bu dolunay, Ay’ın dünyaya en yakın olduğu ve gökyüzünde en büyük halinde görüneceği Süper Ay olma özelliğini de taşıyor. Bu günlerde denizlerde gel-gitler çok daha yoğun yaşanır. İnsanların duygu durumları da daha çok etkilenebilir. Dolunayın Kova’da gerçekleşecek olması özgürlük ve isyan duygularını yoğunlaştırabilir. Yengeç için de hayatında köklü değişimler yaratabilmek adına özgürlük talebi olabilir.

Venüs, 12 Ağustos’a kadar Yengeç burcunda, 1.evinde ilerlerken oldukça sosyal, dışa dönük olursun ve insanlarla kaynaşmak istersin. Yeni bir aşk doğması veya mevcut ilişkindeki bağlarının kuvvetlenmesi söz konusudur. Sana keyif veren şeylerden uzak duramayacaksın. Dış görünüşünle daha yakından ilgilienip bununla ilgili değişiklikler yapabilirsin. Herhangi bir değişiklik yapmasan bile bir şekilde şeytan tüyün artıyor ve daha cazip olmayı başarıyorsun. İnsanlarla ilişkilerin de daha anlayışlı ve yumuşak. 

Venüs 12 Ağustos’tan sonra Aslan burcuna geçerek 2.evinde ilerlerken hayatında daha fazla güvenlik ararsın. Bunu da eşya ve para gibi somut şeylerde arayabilirsin. Bu dönemde hayatına giren kişiler senin bu güvenlik ihtiyacını karşılayabilecek, varlıklı veya sana özgüven aşılayabilecek kişiler olabilir. İstikrarlı gelirleri, düzenli hayatları olan kişileri tercih edeceksin çünkü bu döneme hayatında konfor arıyorsun, heyecan değil. Varlıklı ya da para ile çalışan kişilerle, (bankacılar, muhasebeciler gibi), beraber olabilirsin. Sen kendin bu dönemde paranı daha iyi değerlendirebilirsin ya da Venüs’ün iştah kabartıcı hallerine dayanamayıp güzel eşyalara, giysilere para harcayabilirsin. Biraz savurgan olsan da bu dönemde paraya ihtiyacın olduğunda rahatlıkla temin edebileceksin.

2 Ağustos'ta Merkür, Aslan burcunda ilerleyen Jüpiter’le kavuşumunda maddi durumunla ilgili müjdeli haberler alabilirsin. Yeni bir kazanç kapısı açılmış olabileceği gibi eline geçmeyeceğini sandığın bir paraya kavuşmuş da olabilirsin. Para ile ilgili çok konuşmaların yaşanabileceği bir gün de olabilir. 18 Ağustos'taki Venüs-Jüpiter kavuşumu, senenin en şanslı günüdür. Bu günlerde ortaya çıkacak olan para kazanma veya (anlamlı maddi değere sahip olan eşya ve mallarla ilgili) satın alma fırsatlarını kaçırmamalısın. Her türlü alım/satın işi oldukça karlı sonuçlanacaktır. Maddi gelirini artıracak yeni bir iş bulmuş veya projeye doğru adım atmış olabilirsin. Bu fırsatın bu günlerde değerini anlamayabilirsin ama böyle bir fırsata dair en ufak bir ihtimali bile güzel sonuçları için değerlendirmende fayda var. 

23 Ağustos’ta Başak burcuna geçecek olan Güneş, 3.evine girecek. Ayın son haftasında yeterince hazır olup olmadığını fazla düşünmeyip bir sürü yeni işe dalacaksın.  25 Ağustos’ta Başak burcunda yaşanacak Yeni Ay da ay boyunca ay boyunca her türlü iletişiminin artacağına ve hızlanacağına işaret eder.  Bu iletişim yüz yüze olabileceği gibi telefon, internet, sosyal medya gibi aklına gelebilecek her alanda olabilir. Aynı gün 5.evinde yaşanacak olan Mars-Satürn kavuşumu da özellikle fazla keyif ve eğlenceden dilinin yanabileceğini gösteren durumları ortaya çıkarabilir. Çocuklarına karşı daha sorumlu ve disiplinli davranman gerekebilir. Yaratıcı işlerin veya bir gönül ilişkinin ilerlemesi konusunda da engellerle karşılaşabilirsin.


Aralık 2013’ten beri Terazi burcundaki Mars, 26 Temmuz’da Akrep burcundaki hareketine başladı. Eylül’e kadar Yengeç’in 5. evinde ilerlemesi sırasında kendini öne çıkarmak ihtiyacı hissedersin. Yaratıcılığın artar ve elindeki işlerde uygulamak üzere oldukça yaratıcı çözümler geliştirebilirsin. Bunlardan kendine takdir toplamak istersin. Eğlenmeye, çalışmaktan daha fazla enerji bulabilir, işinle ilgili görev ve sorumluluklarını aksatabilirsin. Ağustos böceği gibi yaşadığın bu aylarda işinle ilgili ağır projelere başlamayıp, daha çok tatil alabileceğin, hafif iş yoğunluklu zamanlar yaratman iyi olur.  Çünkü kalan bütün vakitlerini eğlenmeye ve sana keyif veren aktivitelerle geçireceksin. Yeni bir hobiyle ilgilenebilir, yeni bir romantik ilişkiye girebilir, mevcut ilişkine daha çok zaman harcayabilirsin. Bekarsan bir çok sevgili adayıyla tanışma fırsatın olur. Partnerin varsa ilişkinizi kuvvetlendirecek romantik sürprizler yapabilirsin. Çok eğlenme yiyecek içeceksiz olmaz elbette. Mars bu evden geçerken mide ağrıları çekebilirsin.

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder