Aslan Burcu: Ağustos 2014

Ayın ilk üç haftasında şanstan ve fırsattan bol bir şey yok. Ayın son haftasında ise gelirini artırma yollarına bakıyorsun. 

Merkür, 1-16 Ağustos arasında Aslan burcunda, 16 Ağustos’tan sonra ise Başak burcunda ilerleyecek. Ayın ilk yarısında Aslan burcunda ilerlerken Merkür 1. evinde ilerlerken konuşmaktan kaçındığın konular hakkında konuşmaya başlayabilirsin. Artık gizli saklı kalmamalı. Hem kendini çok da güzel ifade ediyorsun. Çok da zeki yorumların oluyor. Problemleri önce kafanda çözüp sonradan da konuşarak halletmek konusunda çok beceriklisin.  Sık görüştüğün yakınlarınla ilişkilerin gündemi yoğun.  Bugünlerde görünüşün hakkında da fikirler alabilirsin. Saçını nasıl taraman, makyajını nasıl yapman, hangi kravatı takman gibi soruları bilenlere danışmaktan kaçınmıyorsun.  Sırf muhabbet olsun diye otobüste yanında oturan kişiyle sohbete başlamaktan hiç geri kalmıyorsun.  Kendinden bahsetmek hiç bu kadar hoşuna gitmemişti. İlettiğin mesajlar oldukça direk ve tamamen kendi istek ve ihtiyaçlarına yönelik. Kelimelerin ve iletişimin gücüyle yol alıyorsun. Sakın susma.

Merkür’ün Başak burcuna geçtiği ayın ikinci yarısında 2. evinde ilerlemeye başlarken nerelerden ne kadar maliyet kısabileceğini, nereden gelir artırabileceğini en ince ayrıntısına kadar hesapladığın bir dönemdesin.  Bu hesaplar konusunda uçuk fikirlerin de yok üstelik. Oldukça pratik ve mantıklı çözümlerin var. Bu dönemde para pul meseleleriyle ilgili normalden fazla konuşman gerekebilir.  Belki de iletişim kurarak para kazanabileceksin.

10 Ağustos’ta Kova burcunda 7.evinde yaşanacak dolunayda ‘ben’ iken ‘biz’ olabilirsin. Mevcut bir ilişkin varsa beraberliğinizde ortak çabalarınızın faydasını görebileceğin gelişmeler yaşanabilir. Bu durum, romantik bir ilişkide yaşanabileceği gibi bir iş ilişkisinde de yaşanabilir.  Bu birkaç günlük dönemde partnerinin ihtiyaçlarına kendi ihtiyaçlarından daha fazla önem veriyor olabilirsin. Onu desteklemek adına bazı fedakarlıklar yapabilirsin. Bitişleri ve sonlanışları getiren Dolunay, bazı ilişkileri sonlandıracak durumları ortaya çıkabildiği gibi ilişki içindeki kimi durumların sonlanmasına da sebep olabilir. En iyi ihtimalle ilişkinin ortak çabasının sonucunu aldığınız bir ödüle kavuşabilirsiniz.  Bu dolunay, Ay’ın dünyaya en yakın olduğu ve gökyüzünde en büyük halinde görüneceği Süper Ay olma özelliğini de taşıyor. Bu günlerde denizlerde gel-gitler çok daha yoğun yaşanır. İnsanların duygu durumları da daha çok etkilenebilir. Dolunayın Kova’da gerçekleşecek olması özgürlük ve isyan duygularını yoğunlaştırabilir. Aslan için de hayatındaki beraberliklerin getirdiği sorumluluklara isyan niteliği de taşıyabilir.

Venüs, 12 Ağustos’a kadar Yengeç burcunda, 12.evinde ilerlerken çevrenle ilgini koparabilirsin. Hoşlandığın kişiye olan ilgini belli etmek istemez, eskisinden daha utangaç olursun. Belki de ilgini meraklı gözlerden saklama ihtiyacı duyduğun için gizlediğin bir ilişkiye girebilirsin. Yardımına ihtiyacı olan birine karşı romantik duygular da besleyebilirsin. Belki de yardımlaşılan bir ortamda, bir hastanede veya bir yardım kurumunda tanıştığın birinden hoşlanabilirsin. Venüs’ün 12.evde ilerlediği dönemde sırlara ve ruhsal arınmaya önem verir, hayatından çıkması gerektiğini düşündüğün eşyaları, insanları veya konuları hayatından çıkarmak konusunda oldukça rahat olursun.  
Venüs 12 Ağustos’tan sonra Aslan burcuna geçerek 1.evinde ilerlerken oldukça sosyal, dışa dönük ve insanlarla kaynaşmak istediğin bu süreçte yeni bir aşk doğması veya mevcut ilişkindeki bağlarının kuvvetlenmesi söz konusudur. Sana keyif veren şeylerden uzak duramayacaksın. Dış görünüşünle daha yakından ilgilienip bununla ilgili değişiklikler yapabilirsin. Herhangi bir değişiklik yapmasan bile bir şekilde şeytan tüyün artıyor ve daha cazip olmayı başarıyorsun. İnsanlarla ilişkilerin de daha anlayışlı ve yumuşak. 

2 Ağustos'ta Merkür, Aslan burcunda ilerleyen Jüpiter’le kavuşumunda ilgili müjdeli haberler alabilirsin. Bu haber uzundur hayalini kurduğun herhangi bir şeye dair olabilir. Belki de sevinçten ama bugün aşırı gevezelik yapabilirsin. Söylememen gereken şeyleri sırf dürüst olmak adına söylemesen iyi olur. 18 Ağustos'taki Venüs-Jüpiter kavuşumu, senenin en şanslı günüdür. Bu günlerde ortaya çıkacak olan iş, proje, ilişki, bir şeyin alımı/satımı fırsatlarını kaçırmamalısın. Ne konuda olursa olsun her türlü işin oldukça karlı sonuçlanacaktır. Bu fırsatın değerini hemen anlamayabilirsin ama iyi sonuçlanabileceğine dair ufak ihtimal içeren fırsatları bile değerlendirmende fayda var. Bu durum özellikle 22 Temmuz-3 Ağustos doğumlu Aslanları veya Yükselen Aslan burcunun ilk 10 derecesinde doğmuş kişileri daha çok etkiler. 

23 Ağustos’ta Başak burcuna geçecek olan Güneş, 2.evine girecek. Ayın son haftasında sahip olduğun şeyler üzerine düşünmeye ve bunları nasıl çoğaltabileceğine dair düşünmeye başlayacaksın. 25 Ağustos’ta Başak burcunda yaşanacak Yeni Ay da ay boyunca gelirin ve para ile ilgili bir gündemin olacağına işaret eder. Bu dönemde gelirini artırmaya yönelik yeni bir fırsat veya istek belirebileceği gibi normalden daha çok para harcama durumları da ortaya çıkabilir. Aynı gün 4.evinde yaşanacak olan Mars-Satürn kavuşumu da özellikle evin, ailen, veya annen hakkında sıkıntılı bir durumu ortaya çıkarabilir. Ailene karşı daha sorumlu ve disiplinli davranman gerekebilir. Evle ilgili her türlü faaliyette (alım, satım, değiştirme, taşınma) engellerle karşılaşabilirsin.

Aralık 2013’ten beri Terazi burcundaki Mars, 26 Temmuz’da Akrep burcundaki hareketine başladı. Eylül’e kadar Aslan’ın 4. evinde ilerlemesi sırasında aşina olduğun işlerle uğraşmak istersin. Yeni şeylerle ilgilenmeye pek meraklı değilsindir. Bildiğin, aklının erdiği, kolaylıkla yaptığın işlerle uğraşmayı tercih edersin. Olaylara kendi bulunduğun yerden bakarak değerlendirir, çevrenle daha az empati kurarsın.   Dışarılarda daha az vakit geçirir, daha az sosyalleşir, daha çok evde oturursun. Daha çok evde olmak tabii ki aile içi tartışmaların miktarını ve şiddetini artırabilir. Ailen de senden daha büyük beklentiler içindedir. Onların bazı ihtiyaçlarını karşılamanı beklerler. Evinle ilgili işlerin de artabilir. Ev alabilir, satabilir veya başka bir eve taşınabilirsin. 4.evden geçen Mars’ın seyri esnasında göğüs ve kalbinle ilgili sıkıntılar yaşayabilirsin.

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder