Aslan Burcu Mart 2014 Yorumları

Ateş grubu burcu olan Aslan’ın yönetici gezegeni (Güneş) su grubunda olduğu dönemlerde biraz huzursuz olur. Mart ayının 20 günü de Balık burcunda geçtiğinden Yükselen Aslan başladığı projeleri bitirme enerjisinden kesilebilir.  Balık, Aslan burcunun tedavi olmasına, yaralarını sarmasına ve değişim geçirmesine sebep olan 8. Evidir. Bu dönemde eski defterleri açar ve sizi yaralayan ne varsa defterden silmeye çabalarsın. Eğer bu yaraları silebilirsen, Ay da 12-14 Mart arası Aslan burcundayken hafifleyiverirsin.  

Venüs sonunda gerilediği için fazlasıyla uzun, 4 ay boyunca kaldığı 6. Evden (işler güçler) Mart’ın ilk haftası bitiminde çıkıyor. İş arkadaşlarınla, ofis atmosferinde Ocak ayı boyunca yaşanan sıkıntılı günlerin sorunları çözülmediyse bile Şubat ayı boyunca bu konuda bir çaba da sarf etmedin. Üzerine çöken umursamazlık Mart’ın ilk haftası boyunca da devam ediyor. Sonrasında işler yeniden ciddileşiyor. Tembellikle kurtaramayacağın günler başlıyor. Bundan sonraki günlerde başarı, iyi ilişkiler kurmak, takım oyunu oynaman sayesinde gelecek.

Venüs 6. Evden 7. Eve (ilişkiler) girdiğinde ikili ilişkilerinde bahara yakışır uyum, huzur, tatlı flörtler günleri geliyor.  Yine 7. Evde gerilemesini bitiren Merkür de bu alanda geçtiğimiz haftalarda yaşadığın sıkıntıları düzeltiyor. Sevgilinle samimi, sıcak bir dil tutturman mümkün. 7. Ev, takım oyununun, ortaklıkların da evi olduğundan ortak yapılan her işin enerjisi daha kolay akacak.

Mart ayı boyunca Güneş, Neptün ve Şiron 8. Evde yerleşik. 8. ev paylaştığımız paranın ve cinselliğin de evidir. Kendini bir başkasında kaybetme durumları olabilir. Bir başkası için paralar harcamak gibi de olabilir, bir başkasıyla cinsel boyutta bir kayboluş yaşama gibi de olabilir. Her ne konuda olursa olsun egonuz çok düşük ve karşındaki senin için çok mühim bu dönemde. O yüzden bu paranı/bedenini feda ettiğin kişinin değerli bir kişi olduğundan emin olmanı tavsiye ederim.

Mart ayında doğru hareketine geçen Merkür 22-23 Mart’ta Neptün’le kavuşarak çok bilmiş, her detayı fark eden halini kaybedecek. Bu da 8. Evde gerçekleşeceği için umut ettiğiniz şeyi gerçekten olmuş gibi sanabilirsiniz. İlerde çok para kazanma vaadiyle olmadık bir şeye yatırım yapmak, borçlanmak veya körkütük aşık olmak Merkür (akıl) Neptün’le (pembe gözlük) kavuşurken çok mümkün işler. 21 Mart’la beraber Koç burcuna giren Güneş de olmasa kendini daha derinlerde bir yerlerde kaybetmen mümkün olabilirdi. 30-31 Mart günlerinde Satürn’le kare açı yapacak olan Venüs bu hayal dünyasından seni uyandıracak, aklını başına getirecek, gerçeklerle yüzleştirecek bir olayı önünde sahneleyecek.

20 Temmuz’a kadar gökyüzünün gerginliği bitmiyor. Sene başından beri önce Venüs, sonra Merkür geriledi. 1 Mart’ta ise Mars gerilemeye başlıyor. Mars, 20 Mayıs’a kadar yine gereğinden uzun durduğu (7 Aralık 2013’ten beri) 3. Evinde gerileyecek. Bu süreçte eskisinden daha çok fikri ve entellektüel çabalar içinde olursun. Aklın ve çenen ikna etme çabalarından, anlaşmazlık çözmeye çalışmaya, suçlamalarda bulunmaktan savunma yapmaya kadar binbir türlü iletişim ortamına maruz kalacak.  Üç kişiyi toplayıp toplantı yapmak bile güçleşecek.  Evrak işleri yarım yamalak, bitmeden duracak.  Verilen sözlerin yerine gelmesi zaman alacak. Sabrının fitili de çok kısa kalacak. Kardeşlerinle, yakın akrabalarınla veya komşularınla aranda krizler yaşanabilir. Araban bozulabilir, seyahatlerinde sorunlar çıkabilir. Vizen çıkmayabilir, bavulun kaybolabilir. 3. Ev, İkizler’in evi olduğu için Mars’ın bu evdeki geri hareketi uzun süren bir Merkür gerilemesine de benzetilebilir. Bu dönemde en iyisi ufak hedefler koymak. Çok büyük efor gerektiren işlere kalkışmaman iyi olur.

Mars’ın 3. Evde gerileme sürecini faydalı geçirmek için tıpki Merkür gerilemelerinde tavsiye edildiği üzere daha önce başlanmış olan işlere odaklanmalısın. Yeni kitap almak yerine önceden aldığın ama bir türlü okuyamadığın kitapları okumalısın. Yeni elektronik alet almak yerine mevcutları tamir ettirip idare etmelisin.  


Özetle, bu ay sinir bozabilecek kadar uzun, yoğun ve çeşitli iletişim biçimleri içindesin. Masanın kah bu yanında, kah diğer yanında, bazen bir savcı, bir avukat, bazen bir hakim, bir tanık, veya bir sanık olacaksın. Bu uzun konuşma, tartışma ve yazışma seanslarında sakin tonunu korumanı ve ay boyunca yatırım konularında boyundan büyük işlere kalkışmamanı tavsiye ederim. Tutkulu ve hülyalı bir aşka da başlayabilirsiniz ama gözünüzün açılması kısa sürecek.



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder