Bağlantı


Pazarlama gurusu Seth Godin Istanbul’a gelmiş. Bugün onu dinlemeye gittim.  

Seth Godin, günümüzün ‘bağlantı kurma’ toplumu ve ekonomisi olduğunu söyler. Buna göre ele aldığınız projeler bağlantı kurmaya elverişli değilse başarısız olacaktır.  Projeleriniz bağlantı kurduğu sürece sizin fazla bir şey yapmanıza gerek yoktur.  Bağlantıdan kast ettiği insanların birbirleriyle fikirlerini paylaştığı, farklı istek ve düşüncelerini rahatlıkla ifade ettiği ve bunlara karşılık bulmayı beklediği bir ‘ağ’ bir ortamı. 

Aslında Godin’i takip edenler adına değişik, yani YouTube’daki videolarından farklı bir şey söylemedi bugün. Hatta aynı konuları aynı örneklerle sundu diyebilirim. Eski konuşmalarından tek farkı bir gün evvel gezdiği İstanbul’dan çektiği fotoğrafları konuşmasına destek görseller olarak yansıtmasıydı. Bağlantı ekonomisinden bahsederken Boğaz Köprüsü’nü ekrana yansıttı. İstanbul, bir bağlantı şehri, dedi.  

İstanbul’un bir doğum haritası var mı, bilmiyorum ama olsaydı burası ‘bağlayan’ özelliğiyle 3. Ev’e ait bir şehir olabilirdi. Trafiği ve gündelik karmaşası da bu eve pek uygun. Belki de 3. Ev’im kalabalık ve karmik olduğu için hayat beni bu şehre getirdi. Belki de bu yüzden en çok köprüleri olan şehirleri seviyorum.  



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder