2014'e Başlarken Oğlak'taki Yeni Ay

Güneş, Merkür, Yeni Ay ve Pluto bir arada ve Oğlak burcunda. Bu ekip Terazi’deki Mars’la ve Koç’taki Uranüs’le kare açı da yapmakta. Yengeç’teki Jüpiter’le de karşıt durumdalar. Kardinal (öncül) burçlarda Büyük Kare var. Hikaye değeri yüksek işler dönüyor. Öncül burçlar ‘bir şey’ yapmak ister. Harekete geçmek ister. Sabit burçlar gibi inat edip yerinde durmaz. Değişken burçlar gibi de ortama uymaz.
Yengeç korumak ister. Oğlak kısmak ister. Koç tetiğe basar. Terazi herkesin efendi olmasını ister. Tıpkı bir Tarantino filminden fırlamış gibi herşey.
Yine de tüm bunlar arasında en kritik olan bence Yeni Ay ve Pluto’nun beraberliğidir. Yeni Ay, yeni bir doğuştur. Pluto ise ölüm. Bu ikili sizin haritanızda hangi evinize düşer? Hangi evinize düşüyorsa orada bir bitiş ve yeniden başlangıçlar olacak.
Benim 2. evime düşüyor. 2. ev maddi varlıklar, kişisel değerler evidir. Para kazanma şeklimde bir değişiklik bekleyebilirim.
Vuslat’ın 6. evine düşüyor. 6. ev işler güçlerin evidir. Sağlık ve hijyenin evidir. Vuslat’ın sigarayı bırakıp kilo vereceğini sanıyorum. Daha sağlıklı bir hayat sürecek. Kariyerinde değilse bile ofisinde bir değişiklik de mümkün.


Özlem’in ise 4. evine düşüyor. Normalde 4. evden geçen bir Pluto/Yeni Ay ikilisi için ev satın almak, ev değiştirmek, ev tadiatı gibi şeyler söyleyebilirim ama Özlem’i tanıdığım için daha farklı şeyler söyleyeceğim. 4. ev son’ların da evidir. Özlem son yıllarda o kadar çok şeye son verdi ki kendisi ve tanrısından başka bir şey bırakmadı hayatında. Son verdiği şeylere bir son verip hayatını yeniden inşa etme zamanı geldi. 4. ev temeldir. Hayatın temelini yeniden atma zamanı, sevgili arkadaşım. Kuzey Ay Düğümün de bu evde. Sen bu hayata tükenip tükenip yeniden başlamaya geldin. Zor mu? Zor. Ama senden bu iş çıkar. 
Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder