Her İşteki Hayır

Soru:

Başıma gelen olaylarda hep bir hayır olduğunu düşünürüm ama bazen üst üste o kadar çok kötü şey yaşıyorum ki arkasında bir hayır olduğuna dair inancım kayboluyor. Her şeyi doğru yapıyorum. Yine de doğru sonuçlar alamıyorum.  

Cevap:
Bu dünyaya geliş amacınızı ve ne gibi hayat derslerini alacağınızı merak ediyorsanız Ay Düğümleri bir yıldız haritasında bu ipuçlarını içeren en önemli noktadır. Bu dünyaya neyi tecrübe etmeye ve neyi öğrenmeye geldiğinizi gösterir. Mantığınıza veya egonuza aykırı da düşse ruhunuzun amacını ve hayat yönünü gösterir.

Reenkarnasyon teorisine göre ruhunuz bu zamanda ve bu yerde dünyaya gelmeyi özellikle seçmiştir. Bu seferki dünyaya gelişinde (enkarnasyonunda) geçmiş hayatından birtakım yetenekleri ve sıkıntıları da getirmiştir. Haritanızdaki Ay Düğümleri geçmişten getirdiklerini ve bu enkarnasyonda geliştirmesi gerekenlere dair ipuçlarını içerir.

Güneş burcunuz kişiliğinizi tarif eder. Mesela Yengeç burcuysanız, evcimen, duygusal, şefkatli olduğunuzu söylerler. Bu özelliklerinizi kullanarak kendinize bir hayat yönü çizersiniz. Siz, Zodyak’ın annesisinizdir.
Güneş burcundan sonraki ipucu Kuzey Ay Düğümü’dür (KAD). Ruhunuzun bu dünyadaki öğrenmesi ve tecrübe etmesi gereken dersleri ve durumları içerir. Eğer KAD’a uygun davranırsak yaralarımızı tedavi eder, kendimizi büyütebiliriz. Bize hayatın hangi yönüne ne tip uygulamalar ve yöntemlerle yaklaşmamız gerektiğini gösterir. Adeta rehber bir Kuzey Yıldızı’dır.

Güney Ay Düğümü (GAD) ise KAD’ın tersine, geçmiş yaşamlarımızdan getirdiğimiz huylar ve davranışlardır. Gençlik yıllarımızda bunlar daha belirgindir. Kolaylıkla yaptığımız, yaparken farkında bile olmadığımız, bize çok doğru gelen davranışlar bütünüdür. Bu davranışlar illa ki ‘kötü’ olmak durumunda değildir. Sadece bu davranışlar bizi bu hayatta ileri taşımaya yetmeyecek, bilakis geriye götürebilecek şeylerdir. Bunlar, çok iyi bildiğimiz, konfor alanımızdır. Bunları bir daha test etmek bu hayatta gereksizdir.

Peki bu durum bir yıldız haritasında nasıl yorumlanır? Mesela, benim Güneş burcum Oğlak. KAD’ım Kova burcunda ve 3. Evde. GAD’ım ise Aslan burcunda ve 9. Evdedir. Evler, başınıza gelenlerin, olayların belirdiği alanlardır. Genellikle insanlar ilk Satürn dönüşlerine kadar (hayatın ilk 28-31 yılı) GAD’a uyumlu yaşarlar. Ben de 9. Eve uygun olarak bir guru, bir uzman olarak akademik bir kariyer peşinde koştum. Aslan burcuna has bir tavırla fikirlerimle başkalarına egemenlik kurmaya çalıştım. Kendimi bilgimle, bilgeliğimle mühim sandım. Bu arada harika sayılabilecek bir eğitim hayatım olmuştu. Yurtdışında çok önemli kurumlarda büyük çaplı işlerle meşguldüm. Bu toplumda hiç de ‘yanlış’ ya da ‘kötü’ değildi bu durum. Sadece bunları gereğinden fazla önemsedim ve bütün varlığımı eğitimim, uzmanlığım ve bilgimle tanımladığımda başıma başka şeylere odaklanmam gerektiğini gösteren olaylar gelmeye başladı.  İşimde sorunlar yaşadım. Uzak ülkelerde yalnız hissettim. Bir güç beni adeta memleketime geri çekti ve sıradan insanların sıradan sorunlarıyla ilgilenmem gerekti. Bunu yaparken uzman ya da ‘guru’ gibi yukarıdan bir bakışla (9. Ev) değil, onların içine girerek, tepeden değil, bilakis tam ortalarında, kuzenlerle, kardeşlerle aile işimizin içinde (3. Ev) yer aldım. Zamanında burun kıvırdığım astrolojiyle (Kova burcu) ilgilenip bununla kendime bir iletişim kanalı (3. Ev) açtım.

Oğlak burcum disiplin ve plan sever. Kolaylıkla endişelenirim ve fakat hep derli toplu dururum. Kendimi kaybetmem. Kova’daki KAD’ım bana egzantrik durumlar getirir. Oğlak Güneş’im bu egzantrik durumlar karşısında sakin olmamı sağlar.

KAD’a ilerlemek tek bir kararınızla olmaz, bu bir süreçtir. Karmik mirasım gereği uluslararası büyük kuruluşların önemli fikir adamlarından, akademisyenlerinden biri olmayı isterdim. Günlük koşuşturmalar, aile kurmalar, geçim dertleri benim çok uzağımdaydı. Ben özgür olmalıydım. Kitaplarıma gömülmeli, fikirlerimi adeta mühim sanat eserleri gibi sunmalıydım. Hala zaman zaman bu fikir insanlığı halime geri dönerim. Uzun uzun okurum, az konuşurum, hiç yazmam. Şehri tepeden seyrederim. Sonra felsefeden çıkıp pratik uygulamalarıma, yani bu dünyadaki dersime geri dönerim. 


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

2 yorum:

  1. Merhaba, şu ara bende 41 yasındayım büyük bir değişim yaşıyorum. 7 senedir calıstıgım yerden istifa eettim . KAD 29 derece Aslan ve haritamda bol bol zıt ve kare acılar var.

    YanıtlaSil
  2. yükselenınız başak ise 3 eviniz nasıl kova oluyor anlamadım

    YanıtlaSil