Ne Zaman Evleneceğim? (2)

Soru:

Ne zaman evleneceğimi merak ediyorum. Yıldız haritamdaki evlilik etkilerini nasıl öğrenebilirim?

Cevap:
Takipçilerimden müstakbel eşleri ve evliliklerinin zamanı hakkında çok soru alıyorum. Evlilik zamanı ve kalitesi bir astrologun neredeyse her gün duyduğu sorular arasında olmalı. Bu konuda değişik astroloji akımları değişik yöntemlerle cevap aramaktadır. Zamanla değişik akımlarda nasıl değerlendirildiğinden bahsederiz fakat bugün Hint astrolojisiyle başlıyorum.  

Kişilerin doğum haritasında evliliklerine dair işaretler bulunur. Evliliği temsil eden 7. Ev veya 7. Evin yöneticisi gezegenler en önemli işaretlerdir.

Eğer 7. Evde Ay, Jüpiter, Merkür veya Venüs gibi şanslı gezegenler yer alıyorsa ya da 7. Evin yönetici gezegenleri bu şanslı gezegenlerden biriyse veya yönetici gezegen bu şanslı gezegenlerden biriyle veya birkaçıyla yumuşak açılarla bağlıysa yaşı yaşına huyu huyuna uygun bir eş vaadi de vardır.

Eğer bir kadının yıldız haritasında Güneş, Mars, Satürn, Güney veya Kuzey Ay Düğümü 7. Evde yerleşikse ya da 7. Evini etkiliyorsa kendinden yaşça büyük fakat yakışıklı bir beyle evleneceğini söyleyebiliriz.

Eğer bir kadının yıldız haritasında Güneş, 7. Evinin yöneticisiyse güçlü ve karizmatik bir eş vaadi vardır. Eğer 7. Evin yöneticisi Ay ise sakin ve şefkatli bir eşi olur. Eğer Mars, 7. Evinin yöneticisi ise agresif ve tartışmacı bir eşi olur.

Eğer yıldız haritasında Satürn 7. Evde yükselmiş bir burçtaysa eşiyle arasında büyük yaş farkı olabilir. Bu konumda zararlı bir Satürn fiziksel olarak ‘çirkin’ bir eşi gösterir.

Bir kadının yıldız haritasında 2. Ev, (7. Evden sonraki 8. Ev) eşinin ömrünün uzunluğuna dair işaretler içerir. Eğer 2. Evin yöneticisi iyi bir konumdaysa ya da 2. Evle bir bağlantısı varsa eşinin uzun bir hayatı olur. Eğer uzun ömürlülük gezegeni Satürn 2. Evde yerleşmişse veya Jüpiter 7. Evde yerleşmiş ve 2. Eve açı yapıyorsa  eşine uzun bir hayat vaat edilmiştir.

Bir kadının yıldız haritasında Merkür, 7. Evin yöneticisi ise ve Yükselen civarında konumlanmış kötü etkili gezegenlerle açı yapmıyorsa bu kadın çok erken yaşlarda (20’lerin başında) evlenir.

Eğer Mars 7. Evin yöneticisi ama aynı zamanda kötü etkili gezegenlerle açı yapmıyorsa yine erken evlilik vaadi (20’lerin ortasında) vardır.

Eğer Venüs 7. Evin yöneticisi ama aynı zamanda kötü etkili gezegenlerle açı yapmıyorsa 20’lerin sonlarında evlenebilir.

Eğer Ay 7. Evin yöneticisi ama aynı zamanda kötü etkili gezegenlerle açı yapmıyorsa 30’ların başında evlenebilir.

Eğer Jüpiter 7. Evin yöneticisi ise, aynı zamanda da bu evde yerleşmişse ve kötü etkili gezegenlerle açı yapmıyorsa evlilik 30’ların ortalarında gerçekleşebilir.


Hint astrolojisine göre yukarıda belirttiğim evlilik yaşları aslında çok daha erken yıllar olarak ifade edilir. Bu yaş aralıklarını günümüz toplumuna ve evlilik yaşlarına göre kendimce böyle uyarladım. 

Evlilik zamanı hesaplamasına ait videoyu buradan izleyebilirsiniz:




yesimarpat@gmail.com


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Merhaba
    7. evde birden fazla gezegen varsa nasıl yorumlanır?
    Örneğin bende ev konumlarında alçalan 10°20' aslan
    Gezegen konumlarında
    gezegen ay
    derece ve burç 10°06' aslan
    bulunduğu ev 6/7
    gezegen jüpiter
    derece ve burç 13°32' aslan rx
    bulunduğu ev 7
    işaret verteks
    derece ve burç 07°24' başak
    bulunduğu ev 7
    yorumlamaya çalıştım kaç yaşında evlenirim diye ama birden fazla olunca yorumlayamadım.
    umarım anlatabilmişimdir eğer haritada görmek isterseniz
    doğum tarihim ise 6 aralık 1990 istanbul 11:00

    YanıtlaSil