25 Mart 2024 Ay Tutulması

25 Mart 2024'te, batı astrolojisine göre 5° Terazi burcunda; vedik düzende 11° Başak burcunda, Hasta nakşatrasının ilk ayağında (padasında) Ay Tutulması var. 


Tutulmaya Plüton üçgen, Neptün de karşıtlık yapmakta. Tutulmaya görünüm yapmasa da Bharani nakşatrasındaki Jüpiter'in Uranüs'e kavuşumu; Merkür'ün Balık burcunun son dakikalarında, Gandanta noktasında oluşu; Venüs ve Satürn'ün de Kova burcunda kavuşumu söz konudur.


Tutulmanın bulunduğu Hasta nakşatrası maliye, muhasebe, finans alanlarını gösteriyor. Uranüs'le kavuşan Jüpiter'in nakşatrası Bharani de birikimlerle ilgilidir. Tutulmaya Neptün ve düşük ve zayıf Merkür etkisi yanlış yatırımlara, büyük masraflara, maddi kayıplara işaret edebilir.   


25 Mart tutulmasını Saros döngüsü açısından ele alalım.

Saros döngüsü, bir tutulma serisinin tekrarı için gereken zaman çerçevesini belirtir. Bu döngü, yaklaşık 18 yıl, 11 gün ve 8 saatlik bir periyodu kapsar. Her bir Saros döngüsü, bir öncekine oldukça benzer bir konfigürasyonu ve aynı türde tutulmaları içerir. Dolayısıyla, bir Saros döngüsü içindeki bir tutulmanın, bir öncekine benzeyen bir tutulma ile benzer özelliklere sahip olduğuna inanılır.


Saros döngüsünü ilk başlatan tutulmanın doğası onu takip eden döngünün diğer tutulmalarına da sirayet eder. 

Yıldızıl zodyaka göre
29 Nisan 888 (julyen takvim) Ay Tutulması

25 Mart 2024 Ay tutulması, 113 nolu Saros Ay tutulması döngülerine aittir. Bu döngünün ilk tutulması, 29 Nisan 888 yılında gerçekleşmiştir. 

Bu tutulmaya Uranüs kavuşmuş, Plüton karşıtlık; Satürn de kare görünüm yapmış. 

Bu oldukça stresli ve sürprizli bir tutulma döngüsüne ait bir tutulma yaşayacağımıza işaret etmektedir. 


Bireysel hayatlarımızda Ay tutulmalarında, bilinçaltındaki işleyişler daha etkin olmaktadır. Satürn ve Plüton etkileri bilinçaltındaki korkularımızla yüzleşebileceğimiz manasına gelebilir.


Bir önceki 113 nolu Saros Ay tutulması Mart 2006'da yaşandı. Ondan öncekiler ise Mart 1988'de, Şubat 1970'te yaşandı. Döngüye ait ay tutulmalarının tarihleri için tıklayınız. 


Hasta nakşatrası tutulmasına oldukça uygun bir şekilde  2006 yılında Türkiye'de bankacılık alanında büyük satın alma ve birleşmeler yaşandı. Mart 1988'de Filistin bağımsızlığını kazanmış. Gazze-Israil sorununda da bu döngüden yeni bir oluşum beklenebilir. 


yesimarpat@gmail.com






















Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder