Kuzey Ay Düğümünün Olgunlaşması

Maya (illüzyon) Rahu'dur. Kuzey ay düğümü olarak da bilinen Rahu, bu 'yalan' dünyanın 'yalan' zevklerinin ve nimetlerinin peşine düşmemize sebep olan bir kancadır.


'Kuzey ay düğümüne gitmek'ten kast edilen bu düğümün işaret ettiği alanlarda takılarak dünyevi edinimler sağlamaktır.


Rahu'suyla kavuşum veya görünüm yaptığı gezegenleri olan kişiler veya rahu yönetimindeki nakşatralarda gezegenleri bulunanlar ilgili dünyevi konulara daha düşkün olabiliyor. İnsan neye çok düşkün olursa oradan da zaten başına dertler açıyor. Bu yüzden Rahu, vedik astrolojide 'zararlı' kategorisindedir.


Ketu ise felsefi manada 'hakikat' tarafındadır. İşaret ettiği konuların zaten hakimidir. Bu yüzden oraya bir kanca atmaz. Umursamaz. Bazen Rahu tarafından dili yandığında sığınak olur.


Rahu 41 yaşında (42'den gün almaya başlanırken); Ketu ise 47 yaşında (48'den gün alırken) olgunlaşır.


41 yaşına dek bir hevesle peşine düştüğümüz şeylere dair hevesimiz Rahu olgunlaşmasıyla azalabilir. Heveslerimizi daha doğru, daha az bela açarak yönetebiliriz. 

48 yaştaki Ketu olgunlaşmasıyla maneviyat tarafımız ağır basmaya başlar. Dünyevi işlerden kopmasak da sonuçlarını daha az umursarız. O zamana dek tıkalı olduğunu düşündüğünüz ketu'nun işaret ettiği alanlar da açılabilir. Bu da umursanmayan şeyin galibi olmaya benzer.


yesimarpat@gmail.com




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder