23 Aralık 2022 Yeniayı

23 Aralık 2022'de batı astrolojisine göre 1° Oğlak; vedik düzende 7° Yay burcunda, Mula nakşatrasında yeniay yaşıyoruz.


Önümüzdeki dört hafta Mula enerjileri hakim. Aralık'ın ilk iki haftası Merkür ve Venüs'ün tetiklediği Mula enerjileri yeniayla beraber devam ediyor.


Mula, hakikatı arayan bir alandır. İşin aslını öğrenmek için kazı çalışmaları yapar. Adeta bir dedektif gibidir. Kazımak fiziki bir kazı da olabileceği gibi fikri de olabilir. Mula enerjilerinden psikiyatri, cerrahi (diş de dahil), tarım, madencilik, araştırmacılık gibi 'kazıyarak sonuca ulaşma' veya 'tohumlar ekme' faaliyetleri hayata geçer.


Yeniaya gerileyen Mars'ın 8.ev görünümü de mevcut. Mars'ın 8.ev görünümü de Mula enerjilerine uygundur. 8.ev araştırmalarla ve bilinmeyeni bulmaya çalışmakla ilgilidir.


Mula'nın soğukkanlı ve mesafeli bir yanı da vardır. Temel motivasyonu 'bulmak' olduğu için bulduğu veya aradığı şeyle duygusal bağı zayıftır. Bu yüzden zararlı bir şey bulduğunda söküp, kestirip atabilir. Bu adeta bir doktorun duyarsızlaşması gibidir. Gerekeni yapmaya odaklıdır. Bu esnada yaşanabilecek duygusal dalgalanmalarla ilgilenmeyebilir.


Mars'ın 8.ev görünümü dönüşümseldir de. Bu yeniay etkileriyle bu ay merakımızın peşine düşebilir ve bulduğumuz şeyle aramıza duygusal mesafe koyarak kesin ve sert çözümlere başvurabiliriz. Bu çözüm hayatımızda önemli değişikliklere de sebep olabilir.


Toplumsal hayatta da tıp, madencilik, savunma, nükleer enerji, akademi dünyasında önemli keskin kararlar çıkabilir. Eski olayların ardındaki gerçekler ortaya çıkabilir.




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Makaleleriniz harika, yenilerini bekliyoruz. Ellerinize sağlık, teşekkürler.

    YanıtlaSil