Satürn Gerilemesi 2022

5 Haziran'dan 23 Ekim'e dek Satürn, batı astrolojisine göre 25°-15° Kova burcunda geri hareketli olacak. Vedik düzende ise 1° Kova burcunda gerilemesine başlayıp 24° Oğlak burcunda sonlanacak. 


Satürn gerilemesi boyunca Dhanishta (danişta) nakşatrasında olacak. 18 Şubat 2022'de girdiği Dhanishta nakşatrasında gerileyen Satürn 17 Şubat 2022'den beri hayatımızda süregelen hakkıyla uğraşıldığı halde gerçekleşmeyen şeyleri hak sahibine teslim edebilir. 


Gerileyen gezegenler kendilerinden bekleneni vermezler. Emeklerin, uğraşların, gecikmelerin gezegeni olan Satürn, zor olması beklenen şeyleri kolaylaştırırken kolaylıkla halledebileceğimizi sandığımız şeyleri ise zorlaştırabilir. 


Dhanishta nakşatrası Mars yönetiminde, savaşçı, sert bir yapıdadır. Büyük paraları, kazançları, gayrimenkulleri, emlak/inşaat sektörünü, müzik/eğlence sektörünü yönetir. Gerileyen Satürn bu alanlarda Şubat'tan beri süregelen konuları revize edebilir. 


Savaş meydanındaki yılmaz bir şövalye olan Dhanishta, 5 Ekim 2021'den beri Krittika gibi yine sert ve savaşçı bir nakşatrada bulunan Kuzey Ay Düğümü (Rahu) etkisiyle de dünya siyasetini germiş olabilir. Satürn'ün gerileyecek ve 14 Haziran'da da Rahu'nun Krittika'dan çıkacak olması daha barışçıl bir ortamı sağlayabilir. 


Rahu'nun 14 Haziran'da finans dünyasına ait olan, Uranüs'ün de bulunduğu Bharani nakşatrasına girişi  ve Satürn'ün 12 Temmuz 2022'den itibaren Oğlak burcuna geri dönüşü de piyasalarda şimdiye dek söylenti/beklenti olan kuralları, yapılandırmaları ve regülasyonları getirebilir. 


yesimarpat@gmail.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder