30 Mayıs Yeniayı

30 Mayıs 2022'de batı astrolojisine göre 9° İkizler, vedik düzende 15° Boğa burcunda Rohini nakşatrasında yeniay yaşıyoruz. Yeniaya Satürn'ün zayıf bir karesi ve gerileyen Merkür'ün zayıf bir kavuşumu mevcut. Yeniay esnasında Jüpiter ile Mars kavuşumu da var.


Ay ve Venüs etkisine sahip Rohini büyütme, geliştirme, yetiştirme enerjisiyle beraber aşkı, arzuları, cazibeyi, sanatı, refahı da içerir. Cazip, doğurgan, güzel, şefkatli, işveli bir genç kadın arketipi vardır. Bu yeniay önümüzdeki dört hafta içinde doğum haritasında bulunduğu evle alakalı konfor, cazibe, haz, romantizm artışı içerikli bir gelişme getirebilir. 2, 6, 10 gibi maddiyat içerikli evlerde bereketli işler, ticaret ve gelir imkanları sunarken 3, 7, 11 gibi sosyal evlerde flörtleri, eğlenceli sosyal yaşamı getirebilir. 1,5,9 gibi evlerde genel yaşam şansını, doğurgan fikirleri, eğlence ve dış görünüşü destekler. 4.evde ev ve aileyi; 8.evde borçları, ödemeleri ve heyecanlı ani gelişmeleri; 12.evde de iç huzurunu ya da uzaklara gitmeyi destekleyebilir. 


Haz ve konfor olarak özetlenebilecek bir enerjiye sahip bu yeniayda her türlü gelişme keyif veya konfor motivasyonu içerir. Büyütme, geliştirme enerjisi başladığımız işleri ilerleyen zamanlarda çoğaltacağımıza, bereketini artıracağımıza işarettir. Bu yüzden bu yeniayla beraber, 3 Haziran'da Merkür de gerilemesini sonlandırdıktan sonra bereketli olmasını istediğimiz işlere başlamak için idealdir. İlişkilerin de keyfi artar. Satürn'ün zayıf karesini sırf farkında olduğumu belirtmek için yazdım diyebilirim. Vedik astrolojide Satürn ileri kare (90'lık) görünüm yapmaz zira. Bu yüzden bu yeniayda Satürnyen bir zor etkiden bahsetmeyeceğim.


Toplumsal yaşamda Rohini bankalar, tarım arazileri, gıda, tekstil, akaryakıt, mücevher ve kozmetik sektörlerine denk düşer. Gerileyen Merkür etkisiyle bu alanlarda yeniden yapılanmalar, fiyat düzenlemeleri görülebilir. Jüpiter ve Mars kavuşumunun yeniaya direkt bir etkisi olmasa da idealin peşinde olma motivasyonu da Rohini'nin güzel, cazip ve bereketli hallerini destekleyebilir. 


yesimarpat@gmail.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder