Arudha Yükselen Burcu

Biriyle ilk tanıştığımız zaman burcunu tahmin etmemiz icap etse muhtemelen kişinin Arudha yükselenini tahmin ederiz. Arudha, illüzyondur. Yanıltıcı olan görüntü manasına gelir. 


Örneğin kişinin yükseleni Koç'tur ama aslında karşı tarafa ilk bakışta Balık gibi geliyorsa arudha yükseleni Balık burcunda olabilir.


Arudha yükselen nasıl bulunur? 


Yükselen burcun yönetici gezegeni yükselenden kaç ev ötedeyse o kadar ev kadar tekrar sayıldığında varılan burçtur. Örneğin yükseleni Aslan olan birinin yükselen burcunun yöneticisi olan Güneş, 5.evinde Yay burcundaysa arudha yükseleni bulmak için Yay burcundan itibaren 5 ev daha sayarak Koç burcuna geliriz. Kişinin arudha yükseleni Koç'tur. 


Yukarıda bahsettiğim arudha yükselen bulma kuralına bazı istisnalar da vardır. Arudha yükselen gerçek yükselenle aynı olmamalıdır. Örneğin yükselen yöneticisi 1.evdeyse, 1.evden sonra 1.ev yine 1.ev olduğu için bu durumda yükselenden itibaren 10.ev arudha sayılır. Aynı şekilde  yükselen burcun yöneticisi 7.evdeyse 7.evden itibaren 7 ev daha saydığımızda yüne 1.eve yani yükselen burca geliriz. Bu durumda da kişinin arudhasını 7.evden itibaren 10 ev sayarak buluruz. Bu da 4.evdir. 


Arudha yükselen burcu kişinin ilk algılanış biçimine dair tüyo verse de kişinin şöhretini, itibarını yani toplumca algılanışını ilgilendiren durumları da arudha yükselenin aldığı transitlere göre de yorumlayabiliriz. 


Arudha konsepti vedik astrolojiye hastır. Batı astrolojisi üzerinde kullanılmamalıdır. 


yesimarpat@gmail.com





Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder