19 Kasım 2021 Ay Tutulması

19 Kasım 2021'de batı astrolojisine göre 27°; vedik düzende 3° Boğa burcunda, Krittika nakşatrasında ay tutulması yaşayacağız.


Ay tutulmaları nihayetleri gösterir. Nihayet sonuç almak, nihayet bitirmek şeklinde üzerinde olduğumuz, beklediğimiz bazı şeylerin iyisiyle kötüsüyle sonuçlarını alma zamanıdır. Ay tutulmasının etkisi bir ay evvelinden başlayabilir; Şubat ayına dek sürebilir.


Tutulma, batı astrolojisinin kullandığı sabit yıldızlardan olan Algol'e yakın gerçekleşiyor. Algol'ün Medusa'nın kesik kafası, kesilen kafa, vb ürkütücü açıklamaları vardır. Bunu metafor olarak algılamak gerekir. Bu manada Algol vedikteki Krittika açıklamasıyla uyuşmaktadır. Krittika da 'kesmek, kestirmek, biçmek, azaltmak, sadeleştirmek' gibi manalara gelir.  


Krittika nakşatrasındaki ay tutulması özellikle hızla bitirilmesi, sonuçlanması gereken şeyleri sabırsızca sonuçlandırmaya yarayabilir. Detaylarla uğraşmadan, işe yarayan öze yönelik kararlar verilebilir. Özellikle de uzadıkça karmaşıklaşmış, mantığından çıkıp içine duygusal öğeler karışmış işleri bitirmek, amacına döndürmek için oldukça ideal bir tutulmadır. Bu tutulma sayesinde hiç olmadığımız kadar pratik, sonuç odaklı, açık sözlü olabiliriz. Mesela pazarlık etmek istemeyeceğiz. Bahane duymak istemeyeceğiz. Son sözü en başta söyleyeceğiz. Diplomaside zorlanacağız. Uluslararası ilişkilerde sertlik dozu da artabilir. 


Krittika nakşatrasının mitolojik tanrısı olan Agni'nin yakarak sadeleştiren bir enerjisi vardır. Detaylarla, eklerle uğraşmadan direk işin özüyle ilgilenir. Bu tutulmada hayatımızı sadeleştirmek isteyeceğiz. Fazla eşyaları, insanları, detayları hayatımızdan çıkarmak isteyeceğiz. Sadeleşme bizim isteğimizle olmak durumunda da olmayabilir elbette. Bu süreçte enerji kaynaklarına erişimin, gelir ve giderlerin kesilmesi söz konusu olabilir. Kemer sıkma gereklilikleri de artabilir. Zararlı madde alışkanlıkları da bırakılabilir. 


Bu tutulma esnasında navamsa haritasında Venüs ile Güney Ay Düğümü kavuşuyor. Karşısında da Mars mevcut. Bu durum özellikle kadına şiddet konusunu tetikleyebilir. Onun dışında gönül ilişkilerinden veya ticari ilişkilerden soğuyabiliriz. Tutulma doğum haritanızda ilişkilerle alakalı bir evinizdeyse ve çok karmaşık bir yere gelmiş, muğlak hale gelmiş bir ilişkiniz varsa bitirmek isteyebilirsiniz. 


Ay tutulması özellikle ayın 15'i ile 25'i arasında doğmuş kişileri veya yükselen burcu batı astrolojisine göre 23° ile 3° arasında olan kişileri çok etkileyecektir. Ay tutulması çok ileri bir derecede (27°) gerçekleştiği için batı astrolojisini takip ediyorsanız ait olduğunuz burcun ilk üç haftasında doğduysanız veya yükselen burcunuz 0-22° arasındaysa, yani büyük çoğunluk için bu tutulmanın genel yorumlarda burcunuzu değil de bir önce gelen burcun yorumlarını dikkate almanızı öneririm. 


yesimarpat@gmail.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder