Merkür Mars Kavuşumu

Merkür ile Mars birbiriyle iyi geçinemeyen gezegenlerdir. Merkür entelektüeldir. Mars'ın ise fikirlerle ve diyaloglarla işi yoktur. Aksiyon ister. Bu yüzden doğum haritasında bu Merkür ile Mars kavuşumu olan kişiler düşünmeden (Merkür) hareket edebilirler (Mars). Hızlı konuşabilirler. Hızla iletişimi ilerletirler. Sık sık çam devirebilir, pot kırabilirler. 


19 Ağustos 2021'de Merkür ile Mars kavuşuyorlar. Kavuşum etkilerini 16-23 Ağustos aralığında herkes hissedecek olsa da doğum haritasında bu kavuşuma sahip olan kişiler veya kavuşumun derecelerinde doğum haritasında gezegenleri olanlar daha fazla hissedecektir. Bu kavuşum Batı astrolojisine göre yaklaşık 13° Başak (vedik düzende 19° Aslan) burcunda gerçekleşiyor. 


Merkür ile Mars kavuşumu esnasında içimizde negatif duyguları tutmak zor olabilir. Bu yüzden tartışmalara girmek olasıdır. Tartışmalardan kaçınmak da her zaman iyi olmayabilir. Yine de ayarını tutturmakta fayda var. Negatif duyguları bir yere yazıp yırtmak, boş bir odada bağırarak rahatlamak gibi zararsız dışavurumlar da faydalı olabilir.  Hızlı veya dikkatsiz araç/makine kullanmak da bu kavuşumla olasıdır. Kaza yapmaya açık olduğumuz için de zararsız / kontrollü bir şekilde öfkemizi boşaltıp sonra araç kullanmak gerekir. Araçla seyir halindeyken ya da bir koşturma içindeyken tartışmalara girmemek iyidir.  


Bu kavuşumun çam devirme etkisi yüzünden biz de istemeden karşımızdakinin bam teline basabilir ve öfkesinin hedefi haline gelebiliriz. Hesapsızca mühim satın almalar yapmak, çapımızın ötesinde projelere dahil olmak da bu kavuşumun dikkat edilmesi etkileri arasındadır. 


yesimarpat@gmail.com


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder