Jüpiter Gerilemesi 2021

Jüpiter, 20 Haziran - 18 Ekim 2021 döneminde geriliyor. 
Vedik sidereal zodyak düzeninde 8° Kova burcundan 28° Oğlak burcuna; batı astrolojisinin mevsimsel zodyakına göre 2° Balık burcundan 22° Kova burcuna gerileyecek. 

Gerileyen gezegenler durağan olduklarında, yani gerilemelerine başlamak üzere ve henüz başlamışlarken varlıklarını çokça hissettirirler. Jüpiter de 15-25 Haziran döneminde durağan kabul edilebilir ve geçtiği eve ait konularda şansını artırabilir. 

Jüpiter gerilerken bereket dağıtımını yavaşlatabilir. Satabişa nakşatrasında gerilemeye başlayan Jüpiter, Satabişa'nın yönettiği teknolojik icatlar, şifa, ilaç, aşı konularını 20 Temmuz'a dek yavaşlatabilir. Dünyanın gündeminde aşı ve Covid tedavisi varken aşılama hızının düşebileceğini varsayabiliriz. Aşı konusunda geçmişte yapılmış hataların veya verilmiş kayıpların da düzeltilmesi Jüpiter gerilemesinde daha mümkündür. 

Finansı gösteren Jüpiter'in gerilemesi geniş anlamda ekonominin daralması, büyüme hızlarının azalması manasına gelebilir. Satabişanın da ilgilendiği kripto para piyasaları da Jüpiter'in Danişta nakşatrasına gireceği 20 Temmuz'a dek daralabilir. 

Doğum haritasında Jüpiter'i geri hareketli olan kişiler Jüpiter'in bulunduğu eve dair konularda önce bir kayıp yaşarlar ve sonradan kayıplarını telafi ederler. Bu manada yine Jüpiter'in bereketinden faydalanırlar ama bu ileri hareketli Jüpiter'e nazaran uzun ve yorucu olabilir. Jüpiter'i geri hareketli kişiler güncel (transit) Jüpiter geri hareketlendiğinde telafi moduna girerler. Onlar için kaybettikleri vakti, parayı, konumu telafi etme zamanıdır. Adeta ileri hareketli Jüpiter insanları yavaşlarken geri hareketli Jüpiter insanları koşarak onlara yetişir. 

Doğum haritasında Jüpiter'i ileri hareketli olan kişiler için ise yavaşlama zamanıdır. Jüpiter kolaylıkla verdiğini durma noktasına getirmeye meyillidir. Bu sonsuza dek sürmeyecektir elbette. Bu dönemi planlama yapmakla geçirmek tavsiyedir. Özellikle Jüpiter'in Satürn'le beraber düz hareketine geçeceği 18 Ekim'den 20 Kasım'a kadar olan yaklaşık bir aylık dönemde planların meyvesi toplanabilir. 

Jüpiter gerilemesinin burçlara göre etkilerini Haziran 2021 youtube videolarımdan takip edebilirsiniz. 




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder