Merkür ve Mars arasında Parivartana Yogası

16 Nisan - 1 Mayıs 2021 aralığında batı astrolojisinde karşılıklı ağırlama olarak tabir edilen, vedikte parivartana olarak bilinen bir gezegen görünümü yaşıyoruz. Bu görünüme vedik düzende Koç burcundaki Merkür ile İkizler burcundaki Mars sebep olmakta. 

Merkür'ün yönettiği burç olan İkizler'de Mars; Mars'ın yönettiği burç olan Koç'ta Merkür mevcut. Mars ve Merkür birbirlerini karşılıklı ağırlamaktalar. 

Parivartana durumunda gezegenler kendi evlerindeymişçesine kuvvetli oldukları gibi bu iki gezegen adeta kavuşmuş gibi bir etki de olur. 

Karşılıklı ağırlama iki dost gezegen arasında olduğunda daha kuvvetli olmaktadır. Bu manada Mars ve Merkür aslında dost olmadıkları için güncelde çok kuvvetli bir parivartana mevcut değildir. Bu ikili hızlı ve çok da düşünmeden karar almayı veya iletişimi artırabilir. Yani vedik Koç ve İkizler burcunun bulunduğu evlerde hareketli günler beklenebilir. İkizler burcundaki Mars'ın Kova'daki Jüpiter'den de güzel bir görünüm aldığı düşünülürse uzun zamandır 8.evinden geçen Satürn yüzünden yorulmuş İkizler'e biraz rahatlama gelebilir. 


yesimarpat@gmail.com


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder