13 Mart 2021 Yeniayı

13 Mart 2021'de batı astrolojisine göre 23° Balık; vedik düzende 29° Kova burcunda Purvabhadrapada (purva badrapada) nakşatrasında yeniay


Yeniaylarda Güneş ve Ay kavuşur. Vedik Kova'da bulunan Neptün, Venüs ve Merkür de yeniaya eşlik etmektedir. Venüs, yeniay esnasında yanık durumda olacaktır. Yanık Venüs'ün Merkür'le yakınlığı kararsızlığı ve çok farklı mecralardan fikir, öneri toplamayı artıracaktır. 


Purvabhadrapada nakşatrasının sembolü iki yüzü olan bir baştır. (Roma mitolojisindeki Janus tanrısı gibi) Bu karakter manasında ikiyüzlülük anlamında değil; aynı konuya iki farklı yönden bakabilmeyi gösterir. Geçmiş ve geleceğe baktığı da söylenen bu yüzler geleneksel ve moderni de birleştirir. Bir diğer anlamı dış dünyaya yansıyan pozitif yüzün iç dünyasındaki karanlıktır. Doğum haritasında purvabhadrapada nakşatrasında önemli gezegenleri bulunan kişiler genellikle negatif duygularını saklayan ve bunları ancak çok yakınlarına gösterebilen kişilerdir. 


Hümaniteryen bir nakşatra olan purvabhadrapada toplum için, kendi topluluğu için, önemsediği camia, ekibi için fedakardır. Onların iyiliği için savaşan ateşli bir enerjisi vardır. İyi hatiptir. Güzel konuşarak camiası için ideal olduğunu düşündüğü şeye ikna eder. İkna edemediğinde öfkelenebilir ve zorlama yoluna gidebilir. Nakşatra yöneticisi Jüpiter, bu yeniayda halen vedik Oğlak'ta düşük durumdadır. Neptün'ün de yeniaya kavuşumu ait olduğumuz topluluğun, çevrenin çıkarına bir çaba niyetimiz olsa da bunu gerçekleştirmek adına önümüzdeki haftalarda kararsızlıklar yaşayabileceğimizi, hata yapabileceğimizi gösteriyor. 


Markab sabit yıldızı üzerinde gerçekleşecek olan yeniay, Markab'ın yıkıcı, inatçı, gözüpek doğasına bürünebilir. Bu durum yangınları, ateşli silah kullanımını, patlamaları tetikleyebilir. 


Purvabhadrapadanın alanına giren dağıtım sistemleri, teknolojik linkler, cemaatler, popüler figürler, geniş katılımlı faaliyetler, meclisler, dernekler, vakıflar için bu ay yeni gelişmeler de beklenebilir. Yeniayın da bulunduğu nakşatranın 3.çeyreği mizahı da gösterir. Bu yeniayda çok gülmek veya komedyenlerle ilgili olaylar da gündem olabilir. 


Purvabhadrapada nakşatrası vedik düzende 20°00 Kova'dan 03°20' Balık burcuna uzanır. Bu dereceler Batı astrolojisinde yaklaşık olarak Balık burcunun ikinci yarısına denk gelir. 


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder