Satürn Uranüs Karesi

Satürn ve Uranüs 2021 boyunca kare görünümlerini koruyacaklar. Görünümün netleşeceği tarihler ve dereceleri şöyle:


17 Şubat 2021 - batı astrolojisine göre 7° Kova/Boğa, vedik düzende 13° Oğlak/Koç
15 Haziran 2021 - batı astrolojisine göre 13° Kova/Boğa, vedik düzende 19° Oğlak/Koç
24 Aralık 2021- batı astrolojisine göre 11° Kova/Boğa, vedik düzende 17° Oğlak/Koç

Eski düzen (Satürn) ile yeni düzenin (Uranüs) çatışması niteliği taşıyan Satürn/Uranüs görünümleri toplumsal manada otorite ile özgürlük ihtiyacının çatışması manasına gelir. Baskılara, yasaklara, kurallara itiraz, sivil itaatsizlikler yaşanması mümkündür. Pandemi ortamı düşünüldüğünde dünyanın birçok yerindeki yasaklara itiraz sesleri zaten yükselmeye başladı. Bu itirazların giderek artması beklenebilir. 


Geçmişteki bazı Satürn/Uranüs görünümlerine baktığımızda da özgürlük ihtiyacının isyanlarla ortaya çıktığını görebiliriz. 1989 yılında halkın sokağa taşarak Berlin duvarını yıkması esnasında da Satürn Uranüs kavuşumu vardı. 1988-1991 aralığı boyunca ayrılıkçı hareketlerle dağılan Sovyetler Birliği de Satürn/Uranüs görünümlerinden etkilenmiş olabilir. 1999 yılındaki Satürn/Uranüs karesi de o sene dünya üzerinde birçok savaş ve isyanı tetiklemiş olabilir. Aynı sene Türkiye'de siyasi parti sayısının en fazla olduğu seçimler de yapılmıştır.  Daha uzak geçmişte 1919 senesi de Satürn Uranüs karşıtlığının uzun süre etkili olduğu bir seneydi. Milli mücadeleyi başlatarak üzerimizde kurulmak istenen tahakküme milletçe itiraz etmiştik.  


Satürn Uranüs görünümleri siyasi olduğu kadar ekonomik düzen değişimlerini de tetikleyebilir. Eski düzene ait finansal yapıların da yeni düzene geçerken bazı krizler yaşaması olasıdır. Uzun zamandır kripto paraların devri geliyor diye söyleniyordu. Uranüs'ün 25 Şubat'tan itibaren finansal alanları yöneten Bharani nakşatrasına girmesiyle fiat (itibari) paralar devrinin artık sonuna geldiğimizi düşünüyorum. Tabii ki başlangıçlar sancılı ve iniş çıkışlı olsa da Satürn etkisi ile kripto paralara da bazı kurallar getirilecektir. Bu kuralların uygulanması 2023'te Satürn'ün de (vedik) Kova'ya tam yerleşmesiyle mümkün olabilir. 


2020'nin başlangıcındaki Satürn Plüton kavuşumu pandeminin etkisiyle devletleri, kuralları, yasakları güçlendirdi. Uzun süredir eski hayatımızın sekteye uğradığı elektronik ortamda kısıtlanarak yaşadığımız bu sürecin artık gerek itirazlarla gerek de aşı/bağışıklık faktörleriyle bertaraf edileceği kanısındayım. Özellikle Jüpiter'in vedik düzende 5 Nisan'dan itibaren özgürlük manası taşıyan Kova burcuna girmesiyle en azından 15 Eylül'e kadar daha serbest olabileceğimizi düşünüyorum. 


1951-1952 veya 1976-1977 veya 1999-2000 doğumlu olanların da doğum haritalarında Satürn Uranüs karesi mevcuttur. Bu yıllarda doğanların doğum haritalarındaki etkiler de 2021'de tetiklenebilir. bunun dışında Satürn ve Uranüs'ün 2021 yılında bulunacağı batı astrolojisine göre Boğa veya Kova burçlarının 5°-15° arasında (vedik düzende 11°-21° Oğlak / Koç) doğum haritasında gezegenlerin olması bu değişim rüzgarlarından fazlasıyla nasiplenebileceği manasına gelir. Değişimler sancılı olsa da yaşamın gerekliliğidir. Bu süreçte isyankarlıklar, duygusal istikrarsızlıklar, ne istediğini bilememe gibi anlar yaşansa da modern uygulamaları anlamak, teknik hesaplar yapmak eskisinden daha kolay gelebilir. 


Bahsettiğim görünümlere sahip kişiler için ne kontrolcü davranmak ne de isyankarlık tavsiye değildir. Karenin enerjisi, yönetilme şeklinden, kurallardan sıkılıp aniden istifa etmek, okulu bırakmak, evi terk etmek vb  adımlar atmaya sebep olabilir. Bu enerjileri yetenekleri geliştirmeye, işleri zamana uydurmaya yönelik kullanmak tavsiye edilir. 



Yeşim Arpat







Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder