14 Ekim - 3 Kasım Merkür Gerilemesi

Merkür 14 Ekim 2020'de, batı astrolojisine göre 11°40 Akrep burcundan' - 25°53' Terazi burcuna;
vedik düzende ise 17°31' den 1°45' Terazi burcuna gerileyecek. 

Merkür, 14-27 Ekim döneminde Swati nakşatrasında gerileyecek. Venüs yönetimindeki Terazi burcundaki Swati, Merkür için dostane bir ortamdır. Rahu (kuzey ay düğümü) yönetiminde bir yıldız olan Swati nakşatrası da Merkür için uygundur. Rahu, an itibariyle Boğa burcunda, Venüs'ün yönetimindedir. Bu süreçte Merkür, Uranüs'ten de karşıt görünüm alacaktır. 

Özetle Merkür, Uranüs, Rahu ve Venüs'ün yoğun etkilerini hissedeceğimiz bir iki hafta olacaktır. Bu da yaratıcı yazarlığı, ilginç şartlara sahip ticari anlaşmaları, teknoloji tabanlı paraları, bilgisayar programcılığı alanlarını pozitif manada, yani eksik veya askıda kalan durumların tamamlanması manasında etkileyebilir. 

Rüzgar tanrısı Vayu'nun alanındaki Swati nakşatrasında gerileyen Merkür fırtınaları, sert rüzgarları da bu dönemde tetikleyebilir. 

27 Ekim'den sonraki Merkür gerilemesi Mars yönetimindeki Chitra nakşatrasında gerçekleşecek. Gerilemenin son günlerinde gezegenler durağan hale gelerek daha etkin olurlar. Merkür gerilemesinin 27 Ekim - 3 Kasım aralığı gerileyen de Mars'ın etkisiyle daha sert olacaktır. Bu dönemde Merkür, Satürn'den de kare bir görünüm alacağı için Merkür gerilemesinin yanlış anlama, hatalı değerlendirme, arıza çıkarma, husumet ya da geciktirme etkisine daha çok maruz kalabiliriz. 

Gökyüzünün mimar tanrısı Vishwakarma'nın alanındaki Chitra nakşatrasında gerileyen Merkür; binaları, yapıları, planlamaları, sanat eserlerini, sanatçıları, hukukçuları, kolluk kuvvetlerini sert şekilde etkileyebilir. 

Her Merkür gerilemesi için klasik olan iletişim araçlarının bozulması veya iletişim kazalarına uğrama ihtimalini de gözetmek gerekebilir. Merkür'ün gerilediği derecelerde doğum haritasında gezegenlerin varlığı bahsedilen etkileri daha belirgin hale getirir. 


Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com








Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum: