Jüpiter İleri Hareketleniyor

13 Eylül 2020'de Jüpiter, vedik sistemde 24º Yay burcunda ileri hareketine başladı. 19 Kasım'a dek Jüpiter Yay burcunda, 24º-30º arasını kat edecek. 


2020 Şubat ortasından Mart sonuna dek Jüpiter yine bu bölgede ileri hareketliydi. Tekrar aynı bölgeyi geçen Jüpiter bu alanlara ikinci bir şansı bağışlayacaktır. İkinci şans diye nitelendirilmesinin en önemli sebebi Jüpiter'in bu seferki geçişinin ay düğümlerinin ve 26 Aralık 2019'daki 6 gezegenin birden etkilendiği nadir Güneş tutulmasının etkisinden artık arınmış olmasıdır. Yay burcu, Jüpiter'in kendi burcudur ve engellerden arınmış bir Jüpiter bu aşamada geç de olsa varlık gösterebilecektir. 


Özetle, vedik Yay burcu (batı sisteminde 24º Yay - 24º Oğlak arası) bu sefer Ekim 2017'den itibaren aldığı zorlu etkilerden (Satürn ve tutulmalar) kurtulmuş olacaktır. Jüpiter'in Jüpiterliğini rahat göstermesi için fırsatlar doğacaktır. Özellikle doğum haritasında vedik ateş grubu burçların ait olduğu evler ideallerine ulaşmak, kıymetli başlangıçlar yapmak adına Aralık ayına dek şansı yanına alacaktır. 


Yeşim Arpat



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder