2 Eylül 2020 Dolunayı

2 Eylül 2020'de batı astrolojisine göre 10° Balık, vedik sistemde 16° Kova burcunda, Satabişa nakşatrasında dolunay gerçekleşiyor. Dolunay, Uranüs ile sekstil görünüm dışında bir görünüm almamaktadır. 

Dolunay, vedik astrolojide 'vargottama' olarak adlandırılan, hem doğum haritasında hem de astral boyut haritası da kabul edilen navamsa haritasında da Kova burcundadır. Bu manada Kovalığını oldukça belli eden cinstendir.

Satabişa, ilaç endüstrisinin, doktorların, aktarların, alkolün, kimyevi maddelerin ve kimyagerlerin, atık ve geri dönüşüm endüstrisinin, elektriğin, okyanusların, sinema/tv endüstrisinin sembolüdür. Mekan olarak da yüksek teknolojiyle donanmış ortamları, laboratuarları, gözlemevlerini, alkol tüketilen yerleri, uzun yol gemilerini, film stüdyolarını gösterir. 


Bu dolunayda özellikle dünyanın kilitlendiği pandeminin tedavisine dair daha net haberler alınabilir. Ünlü bazı oyuncuların ya da sinema sektörü kişilerinin hayatları gündem olabilir. Bir süredir yaşadığımız uluslararası sulardaki gerginlikler bitebilir ya da boyut değiştirebilir. Eğlence mekanlarının işleyişlerine değişik uygulamalar getirilebilir. Sınır tanımazlığıyla da bilinen Satabişa, ülkeler arasında sınır sorunlarını da ivmelendirebilirken pandemi sebebiyle kapalı olan sınırlar açılabilir de. 

Dolunayın kendisi stresli görünümler almıyor olsa da gökyüzünde sert etkileri süren Mars/Satürn/Plüton kareleri mevcutken bu ayki gündemlerin daha stresli ve baskıcı olması beklenebilir. 


Dolunayın gerçekleştiği Satabişa nakşatrasının 3.ayağı (çeyreği) oldukça isyankar ve eksantriktir de. Bu yüzden dolunay civarı günlerde toplumsal itirazlar ve özgürlük talepleri yüksek olacaktır. Çığır açıcı teknolojik gelişmeler gündem olabilir. 


Not: Satabişa nakşatrası batı astrolojisinde Balık burcunun yaklaşık ilk yarısına denk gelir. 


Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder