19 Ağustos 2020 Yeniayı

19 Ağustos 2020
Batı astrolojisine göre 26°, vedik sistemde 2° Aslan burcunda, Magha nakşatrasında yeniay
Yeniay, Merkür'le kavuşurken Mars ve Güney Ay Düğümü (Ketu) ile üçgen yapacak. 

Magha büyük, azametli, kudretli kişi ve durumları gösterir. Özellikle baba tarafından aile büyükleri ve ataları ifade eder. Bu ayki başlangıçların köklerimizle, atalarımızla alakası olabilir. Aile büyüklerinin veya makam sahibi kişilerin isteklerine, gönüllerine uygun davranılır.

Yeniayın Merkür'le kavuşumu makam sahipleriyle, hukuk insanlarıyla, noterlerle, karar mercileriyle görüşmeleri içerir. İletişimimiz normalden daha gösterişli ve abartılı olabilir.

Mars, Ketu ve yeniay üçgeni #Ketu yönetimindeki ateş grubu nakşatralarda olduğu için #yeniay civarındaki günlerde dünyada savaşların, yangınların artması mümkündür. Isı veren cihazlarda hasarlar oluşabilir; patlamalar, gerilim ve tansiyon yüksekliği gelişebilir. Ateşli hastalıklar, baş ağrıları artabilir. Liderlerle ilgili hızlı ve stresli gelişmeler yaşanabilir. 

Kişisel hayatımızda özellikle makam sahipleriyle, babayla, aile büyükleriyle, hukukçularla sert diyaloglara bu ay dikkat edilmeli. Bu dönemde onlarla uzlaşmak ve mümkünse iyi dileklerini kazanmak, hayır dualarını almak, vefat etmiş büyüklere dua okumak yüksek hayırlara vesile olabilir. 

Sanskitçedeki 'Magha' kelimesi başka dillerde ve bize daha anlamlı gelecek biçimde 'mega', 'makam' gibi kullanılabiliyor. Böylece heybet ve karar mercileri manası da kolay anlaşılabiliyor. 

Yeniayı takip eden ay içinde doğum haritasında ateş gruplarının yerleştiği evlerin  yoğun, hareketli ve bereketli gündemleri olabilir. Ay, Güneş, Merkür, Mars, Ketu - 5'i de- Ketu yönetiminde nakşatrada üçgenken birikmiş tecrübe ve yeteneklerin hayırlı biçimlerde ve hızla pratiğe dökülmesi bu yeniayla mümkündür. 

Bu yoğun Ketu etkisi geçmişle, maziyle, maddi/manevi mirasla, aile karmasıyla ilintilidir. Geçmişi temize çekmek, geçmiş kırgınlıkları gidermek mühimdir. Temiz gelecek ancak temizlenmiş geçmişle mümkün olur. Ketu baskın bu yeniay ancak temiz geçmişi hayırlı bir yola çıkarırken huzursuz maziyi yeniden hatırlatabilir. 

Bu üçgen 1-5-9 evlerde gerçekleşiyorsa kişisel gelişim, okul, adalet, gelecek planlamaları, seyahat, çocuk konularını hareketlendirirken 2-6-10 evlerde gelirler, harcamalar, sorumluluklar, yaşam düzeni, profesyonel hayata dair hareketlilik sağlayabilir. 3-7-11 evlerde sosyalleşme, anlaşma, büyük gelirler, evlilik, iletişim çoğalırken 4-8-12 evlerde masraflar artabilir; aile, emlak, taşıt, sağlık sorunları baş gösterebilir. 


Yeşim Arpat



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder