Güneş Sirius Kavuşumu

Sirius (Şira) yıldızı gökyüzünün en parlak yıldızıdır.  Vedik sistemde 20°13' İkizler burcunda, batı astrolojisinde ise 14°21' Yengeç burcunda bulunur. Sirius hakkında çok ilginç mitler mevcut olsa da bu yazımda bu yıldızın astrolojideki manası hakkında bahsedeceğim.

Bu yıldız, konumu itibariyle fırtınalar koparan Ardra nakşatrasının bittiği ve fırtına sonrası ferahlık ve tamirin başladığı Punarvasu nakşatrasının başladığı yerde bulunur. 

Punarvasu nakşatrasını Jüpiter yönetir. Sirius'un bulunduğu dereceleri ise Mars yönetir. Yani Sirius adeta Jüpiter ve Mars birlikteliği niteliğini taşır. Jüpiter'le Mars kavuşumu da yüksek idealler, hedefe ulaşma azmi, yüksek etik değerler gibi anlamlar taşır. İki gezegen de birbirleriyle dosttur. 

6 Temmuz 2020'de Güneş, Sirius'la kavuşum yapacak. Güneş, her sene 5-6 Temmuz gibi Sirius'la kavuşur.  

Bu durumda Jüpiter'le Mars birlikteliği gibi etki veren Sirius'a Güneş de eklendiğinde Jüpiter-Mars-Güneş kavuşumu gibi kuvvetli bir etki olur. Yüksek ideallere ve hedeflere bir de yönetim becerisi eklenir. Bu konumdaki Güneş, navamsada yüceldiği Koç burcundadır ve çok kuvvetli bir liderdir. 

Punarvasu doğası gereği dostane, ekip çalışması seven, maceraperest bir yıldızdır. Zararın giderilmesi, kırıkların sarılması niteliği taşır. Bu nakşatrayla açılan Sirius, iyileşme sürecini kuvvetli destekler.

Her 5-6 Temmuz günleri Güneş'in Sirius'la kavuştuğu pozitif zamanlardır. Bu sene bu tarihin Ay tutulmasına yakınlığı, Mars'tan karesi pozitif etkilerini azaltsa da Merkür kavuşumu ve Jüpiter karşıtlığı pozitif etkisini kuvvetlendirir. Tutulmaya yakın olduğu için bu yıl yine de sıradan bir gün geçirilmesi önerilir ve fakat büyük planları hazırlamak için hiç de fena bir gün değildir. 


Yeşim Arpat





Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder