Astrolojide Doların Durumu

Bir krizin içinden  geçtiğimiz doğru ama dünyanın sonu gelmedi. 22 Nisan'da Rahu'nun Ardra nakşatrasından çıkması, 29/30  Haziran'da Plüton'un ve Jüpiter'in (vedik) Yay'a geri dönmesi, 19 Eylül'de Ketu'nun Mula'dan çıkması krizin atlatılmasında kritik tarihlerdir. 22 Nisan (veya 22 Mayıs) sonrası sağlık endişelerini gidermekte kritikken diğer tarihler dünyadaki finansal ve yönetimsel dönüşümler için önem kazanmakta. 

Dünyada borç çok, şirketlerin değerleri ürettiklerinden fazlaydı. İşte bunlara düzeltme geliyor. Uttara Ashadha yıldızında olan biten tüm bu kavuşum gerçek değerleri, gerçek üretimi, gerçek şartları dayatır. 3 liralık ürünü pazarlama oyunlarıyla 30 liraya satma mantığını bozan, gereksiz harcamaları da kısan bir etkidir. 

Zamanında ekonomi okumuş olsam da 25 sene öncede kalan ve çalışma hayatımda da kullanmadığım bir bilgi olması sebebiyle ekonomiyi bir uzman gibi yorumlayamam. Astrolojik açıdan değerlendirmeye çalıştığımda şunları söyleyebilirim:

Dolar, TL karşısında daha da artacak mı, diye soranlar oluyor. Bu gibi sorular bir vade belirtilmedikçe havada kalsa da 2020 sonuna kadar her türlü finansal yatırım aracının (borsalar, döviz, kripto paralar, vb) inişli çıkışlı bir seyirde olacağını da söyleyebilirim. ABD'nin doğum haritasında zor bir finansal kriz gözüktüğüne göre doların en azından bu belirsizlik sisi dağıldığında düşmesi beklenebilir.

Bununla beraber astrolojik manada bildiğimiz döviz mantığının başkalaşacağını daha kesin söyleyebilirim. Bu başkalaşım esnasında da maksat sermayenizi korumak ise altın, gayrimenkul gibi güvenli yatırımlar önerilebilir.

Doların bildiğimiz dolar olarak kalmayacağını Uranüs'ün Bharani nakşatrasında olacağı 2020-23 boyunca başka bir şeye evrileceğini de astrolojik manada yorumlayabiliriz. Bu konuda gündemi takip edenler ABD'de dijital dolar alternatifinin konuşulmaya başladığını da bilirler. Beklenen dijital para düzeninin artık çok yaklaştığını söyleyebiliriz.


Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder