Merkür Gerilemesi, Şubat - Mart 2020

Zeka ve iletişim gezegeni Merkür 17 Şubat 2020'de batı astrolojisine göre 12°53' Balık burcunda başladığı geri hareketine 4 Mart'tan itibaren Kova burcunda devam ederek 10 Mart'ta Kova'nın 28°12' derecesinde sonlandırıyor. 

Vedik sistemde 17 Şubat'tan 10 Mart'a kadar hep Kova burcunda gerileyecek olan Merkür, gerilemesine 3 Mart'a dek Shatabisha nakşatrasında, daha sonrasında ise Dhanishta nakşatrasında devam edecek. 

Shatabisha'nın sembolü '100 doktor' enerjisi ise şifadır. Bu Merkür gerilemesi uzun zamandır hayatımızda olan bir sorunu ya da hastalığı şifalandırmak üzere eskisinden daha farklı, daha modern ya da daha sıra dışı yöntemler geliştirebileceğimiz manasına gelir. Eskiden denemek isteyip de vazgeçtiğimiz ya da bir şekilde yarım bıraktığımız tedaviyi, fikri, kendimizi daha iyi hissettirecek aktiviteyi yeniden değerlendirebiliriz. Tedavi içerikli yarım bırakılmış eğitimlere de tekrar başlayabiliriz.  

Sinema, fotoğrafçılık gibi alanları da içeren Shatabisha'daki Merkür gerilemesi eski filmleri ve fotoğrafları da hayatımıza yeniden getirebilir. Bu alanlarda yarım kalmış eğitimler de tamamlanabilir. 

3-10 Mart 2020'de Dhanishta nakşatrasında gerileyen Merkür ise özellikle performans sanatlarında, altyapıda, teknik alet, teçhizatlarda sorunlar çıkarabilir. 

Senede ortalama üç defa gerileyen Merkür'ün bu seferki gerilemesi bir nebze daha rahattır çünkü bu gerileme esnasında Merkür durağana yakın uzun süren durumlar yaşatmak yerine daha düzenli bir hızda gerileyecektir. Yine de Merkür gerilemesinin tipik halleri olan gecikmeler, kafa karışıklıkları, engel artışları, tamirat ihtiyacı, medya/iletişim kazaları, hesap hataları yaşamaya meyilli oluruz. 

Elimizdeki işlerin tahmini bitirme süresine ekler yapmakta, kendi başımıza beceremeyeceğimizi anladığımız yerde profesyonel destek almakta fayda vardır. Bir iletişim mecrasında yeni bir projeye başlamak için gerilemenin bitmesiyle müsait olabilecek faydalı bilgi ve kaynağı beklemekte fayda vardır. Seyahat ediyorsak da istasyonumuza, havaalanına normalden daha erken varmak tavsiye edilir. 

Yarıda kalmış işleri tamamlamak, savrulduğumuz yoldan toplanıp ana fikre, ana stratejiye, temel değerlere geri dönmek için Merkür gerilemeleri harika zamanlardır. Eskiden ilerleyememiş bir işin mülakat sürecinin yeniden başlaması, borçların yeniden yapılandırılması, eski kırgınlıklarımızla barışılması, uzun zamandır görüşemediğimiz dostların araması da Merkür gerilemesinin avantajlarındandır. 

Geleceği değiştirmek için geçmişi, yani geçmişe ait duyguları değiştirmemiz gerekir. Bu yüzden Merkür gerilerken affetmek, geçmiş üzüntülerin hayırlı sonuçlarına odaklanmak da tavsiyedir. 

Doğum haritasında Merkür'ü geri hareketli olanlar güncel Merkür gerilemelerine bağışıklıkları olduğu için pek etkilenmeyebilirler.

Doğum haritasında gerilemenin başladığı ve bittiği derecelerde gezegenleri olanlar yoğun etkilenebilirler. 

Merkür gerilemesinin burçlara göre etkilerini youtube kanalımda Şubat ve Mart ayına ait yorumlardan takip edebilirsiniz. 



Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com





 .
Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder