Güney Ay Düğümü Mula Nakşatrasında

Ayrıksı, spiritüel gölge gezegen Güney Ay Düğümü (Ketu) 14 Ocak 2020'de Mula yıldız takımına (nakşatrasına) girdi. 22 Eylül 2020'ye kadar bu nakşatrada olacak. Mula, vedik sistemde 0-13°20 Yay; batı astrolojisinde ise yaklaşık 23° Yay ile 7° Oğlak arasındadır. 

Filozof ve araştırmacı yıldız olan Mula, Ketu'nun yönetimindedir. Ketu burada kendini iyi hisseder. Mula, galaksi merkezimizde yer alır ve sembolü olan 'kökler', bu süreçte temel atmak, köklenmek, aslınıza (köklerinize) dönerken duygusal manada köklerinizi güçlendirmek de isteyecektir. Sorunların kök sebeplerini bulmak, bunları derinlemesine anlamak, düzeltmek ve böylece hatasız bir temel atmak isteyecektir. 

Soyut, felsefi, manevi konuları öğrenmek ve öğrenilenleri maddi dünyada uygulanabilir pratiklere dökmek için hazırlık zamanlardır. Ders çalışmak, tez yazmak, bulmaca gibi karmaşık konuları çözmek, astroloji de dahil olmak üzere soyut ve içinde felsefe barındıran konuları derinlemesine öğrenme zamanıdır. 

Mula'nın özü (shakti) gereksiz zihinsel bağları, eski fikirleri kökünden sökmek şeklinde çalışır. Genel kabulleri sorgular. Ketu buradayken normalden daha soyut, daha manevi, daha saftır. Sonuç almaktan ziyade zihnini doyurmak ister. Felsefi, fikirsel, matematiksel, tıbbi alanlar başta olmak üzere merakları artar. 


---
Mula nakşatrasındaki transit Ketu, doğum haritanızda hangi evden geçiyorsa o eve dair teorik bilgi toplama merakınız artabilir. Doğru bilinen yanlışları bulabilir ve o alanda toplumun genel uygulamalarından farklı şeyler seçebilirsiniz.

Mula'daki Ketu, doğum haritanızda bir evden/gezegenden geçerken o eve/gezegene ait somut konulara mesafeli veya duyarsız davranabilirken soyut konularda inanılmaz bir ilgi uyandırabilir. Örneğin 10.ev kariyerdir. Kariyer soyut bir kavramdır. Bu manada Mula'daki Ketu'nun 10.evden geçişi kariyerinizle alakalı teorik ve teknik bilginizi artırmanıza yararken kariyerinizdeki somut durum ve kişilerle, örneğin yöneticilerinizle aranızı soğutabilir.

Örneğin Venüs'ün üzerindeyken dünyanın en iyi aşk romanını yazabilen ve fakat partnerinizin önemli bir gündemini bile takip edemeyen biri olmanız söz konusu olabilir. Bunu iyi bir ekonomist, finansçı olmak ve fakat cebi delik olmak gibi de düşünebiliriz.

Benzer şekillerde Ketu'nun Mars geçişi kardeşlerinizle; Güneş geçişi otoriteyle veya babayla; Ay geçişi anneyle veya aileyle; Satürn geçişi işle aranıza mesafe koyabilir.

Neptün geçişi spiritüel uyanışlara sebep olabilir.  Uranüs teknik ve toplumsal çalışmaları desteklerken arkadaşlarınıza karşı daha mesafeli olduğunuz bir süreci de başlatabilir.

Jüpiter ve Merkür geçişi uzun sürebilecek çalışma, öğrenme, yazma, planlama işleri için motivasyon artırır. Düğümler üzerinden geçişi ise düğümlerinizin bulunduğu evlerle ilgili mühim kadersel gündemler barındırabilir.


Yine de bu gezegenlerin hangi evinizde ve nereleri yönettikleriyle alakalı yorumlarla desteklemek daha doğru olacaktır. Bahsettiklerim çok geneldir.


---


Geçmiş yaşamlarla ilişkilendirilen Ketu, Mula yıldızındayken geçmişten getirdiğimiz yeteneklerimizi bu yaşamda ortaya çıkarmamıza da vesile olabilir. 

Mula'nın mitolojik tanrısı Belaların Tanrıçası Nritti'dir ve fakat talihli ve bilge Jüpiter'e ait Yay burcunda olduğu için cehaletin ve yalanların belasıdır. Yine ironiye bakın ki Nritti maddi başarıların da zirvesinde olmasına karşın doğası çok manevidir ve egosunu indirmekte de zorlanmaz. Ketu'nun Eylül'e kadarki Mula geçişi esnasında Nisan-Haziran 2020 dönemi dışında Jüpiter'le aynı burçta olacağı için de doğruculuğun artacağı, gerçeklerin ortaya çıkacağı bir süreç yaşansa da bu maddi manada başarısızlık olacağı manasına gelmez. 

Şubat ayı sonlarında ve Mart başlarında Ketu'nun Mars'la da bir kavuşumu olacak. Bu süreç geçmişten gelen düşmanlıkları ve gerginlikleri, cerrahi müdahaleleri, makinelerdeki arızaları tetikleyebilir. 













Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder