Plüton Gerilemesi Sona Eriyor

24 Nisan 2019'dan beri geri hareketli olan Plüton, 3 Ekim 2019'da düz hareketine geçiyor. Plüton güç, dönüşüm, eskinin ölümü ve yeninin doğuşunu simgeler. Bebeğin doğması için sancının, civcivin çıkması için yumurtasını kırmasının, tırtılın kelebek olması için kozasını yırtmasının gerekliliğine benzer. 



Plüton gerilemesi, Merkür veya Venüs gerilemeleri kadar gözle görülür gündemler çerçevesinde hissedilmese de içsel dönüşümler manasında önemlidir. Plüton gerilerken kelebeğin kozasında geçirdiği zamanlara benzer. Düz hareketinde ise kozadan çıkma zamanı gelmiştir. 

Batı astrolojisinin kullandığı mevsimsel zodyaka göre Plüton yaklaşık 21° Oğlak burcunda düz hareketine geçecek. Uzak gezegenlerin görünümlerinin etkilemesi için orb açıları az olmalıdır. Plüton gibi bir gezegen için de 2 derecelik orb kullanabilirsiniz. 

Yani doğum haritanızda batı astrolojisine göre 19°-23° Oğlak, Yengeç, Koç, Terazi burçlarında gezegenleriniz varsa Plüton'un durağan olduğu yaklaşık 5-6 günlük dönemde oldukça yoğun bir dönüşüm ihtiyacı hissedebilir ve bu konuda artık harekete geçmek üzere silkinebilirsiniz. 

Aralık ayında Jüpiter'in de Oğlak burcuna girecek olması, 26 Aralık'ta Oğlak burcunda yaşanacak olan yoğun gezegen kümeli Güneş Tutulması ve 12 Ocak'taki Satürn Plüton kavuşumuyla beraber değerlendirildiğinde Plüton'un düz hareketine geçmesi dönüşüm ihtiyacının belirlenmesi ve bu uğurda çeşitli yolların denenmesi adına önemli bir başlangıçtır. 

Plüton, bir sonraki gerilemesine 25 Nisan 2020'de başlayacaktır.  

Yeşim Arpat
yesimarpat@astrocevap.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder