26 Aralık 2019 Güneş Tutulması

Her altı ayda bir Güneş tutulması yaşanır. Güneş tutulmaları yeni sahne, yeni perde, yeni gelişmeleri gösterir. Güneş tutulmaları her ay yaşadığımız yeniaylar gibidir ama etkileri yeniaylardan çok daha kuvvetlidir ve yaklaşık 6 ay kadar etkilidir. 

Güneş tutulmasına eşlik eden veya ona görünüm yapan gezegenlerin olması Güneş tutulmasının etkisini çeşitlendirir. Bu manada 26 Aralık 2019 Güneş tutulması oldukça farklı, sıra dışı bir Güneş tutulmasıdır. Zira bu tutulmaya, Merkür, Jüpiter, Güney Ay Düğümü (Ketu), Satürn ve Plüton kavuşum yapacak ve Uranüs de üçgen görünüm yapacaktır. Öyle ki Mars ve Neptün dışındaki tüm gezegenler bu tutulmanın etki alanı içinde olacaktır. 

26 Aralık 2019 Güneş tutulması, Batı astrolojisinin mevsimsel zodyakında 4 derece Oğlak burcunda, vedik astrolojide ise yaklaşık 10 derece Yay burcunda, Mula nakşatrasında gerçekleşecek. Merkür, Jüpiter, Ay ve Güneş de tutulma esnasında Mula nakşatrasında ve Yay burcundayken Satürn ve Ketu Yay burcunun Purva Ashadha, Plüton ise Yay burcunun Uttara Ashadha nakşatrasında olacak. Uranüs ise Ketu yönetimindeki Ashwini nakşatrasında, Mula yıldızındaki gezegenlere (Ay, Güneş, Jüpiter, Merkür) tam bir üçgen yapacak

Çoğu gezegenin vedik sistemde Yay burcunda toplanmış olması dünyada uluslararası ilişkiler, eğitim, seyahat, adalet, din, etik, ahlak, maneviyat konularında mühim gelişmeler yaşanacağına işarettir. Mula yıldızı hakikatın yıldızıdır. Aralık-Şubat döneminde mühim buluşlar ortaya çıkabilir. Galaksi merkezindeki Mula, gökyüzünün veya varoluşun sırlarına dair yeni şeyler öğrenmemize de vesile olabilir. Bundan başka entrikaların ardındaki gerçeklerin, işin aslını anlamanın, gerçek suçluyu/sebebi bulmanın da peşinde olacağız.

Mula nakşatrası kökleri, kök sebepleri, köklü değişimleri gösterir. İşe yaramayanı bulup acı da verse kesip atmayı, bununla rahatlıkla yüzleşmeyi gösterir. Bu Güneş Tutulmasını takip eden altı ay boyunca yara kanatan dikenleri bulmak, bunlarla yüzleşmek ve bunları acı çekme pahasına da olsa hayatımızdan çıkarmayı gösterir. Gerçeğin ve hakikatın peşindeki Mula dünyayı karşımıza alacak dahi olsak  gerçekleri ifade edeceğimizi ve gerçekler doğrultusunda yaşayacağımızı ifade eder. Bu süreç fiziki ve ruhsal manada tedavi olmayı da destekleyeceği gibi acı söyleyen dostlar da çoğalacaktır. Anlamakta güçlük çektiğimiz dersleri, konuları da daha rahat anlayabileceğimiz, hem entelektüel manada hem de fiziksel manada temellerimizi kuvvetlendireceğimiz bir dönem olacaktır. 

Birçok gezegeni dahil eden bu tutulma şüphesiz ki birçok insanı etkileyecek olsa da doğum haritasında tutulma derecelerine yakın gezegenleri, tutulma derecelerine üçgen görünüm yapan gezegenleri (batı sisteminde Boğa, Başak, Oğlak burcunun ilk 10 derecesi), köşe evlerinin (1,4,7,10) kapıları  olan kişileri daha çok etkileyecektir. 

2019 yılını düşük motivasyonu, verimsizliği ve çıkmazlarıyla bastıran Satürn ve Ketu beraberliği bu tutulmayla yollarını ayıracak ve farklı yıldız kümelerine girecekler. Böylece uzun zamandır Satürn ve Ketu'nun ablukası altında olan yükseleni, Güneşi, veya Ayı Oğlak burcu olanları da oldukça rahatlatacak ilk sinyal olacaktır. 


Yeşim Arpat




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Allah sizi başımızdan eksik etmesin.Paha biçilmez bilgileriniz için çok teşekkürler Yeşim Hanım

    YanıtlaSil