Nakşatralar 9: Ashlesha

Hakkında oldukça sık konuşulan nakşatralardan olan Ashlesha, vedik astrolojide 16'40'' - 29'59'' Yengeç; batı astrolojisinde ise yaklaşık 10'40'' - 23'59' Aslan burcu arasında yer alır. Ashlesha'nın yönetici gezegeni Merkür'dür. 

Hakkında çok konuşulmasının sebebi spekülasyonlara, sansasyonlara açık kişiler olmalarıdır. Yine de bunu genellememek gerekir. Her yıldızın yüksek ve düşük motivasyonda yaptıkları şeyler arasında erdem seviyesi farklıdır. Ashlesha'nınki de diğerlerinden farklı değildir. 

Düşük motivasyonda çalışan Ashlesha'lar ürkek, kaygılı olabilirler. Genellikle geçmişlerinde yaşadıkları ve kendilerini aşağılanmış hissetmelerine sebep olan olaylar sebebiyle güçlü olmaya fazla uğraşmaları, güçlerini kaybetmemek için güçlü birine veya ortama tutunma çabası, çıkarları için norm dışı tavırlar sergileyebilmeleri söylenebilir. 

Yüksek motivasyonda çalışan Ashlesha'lar ise çok iyi araştırmacı, doktor, şifacı, yüksek mühendis, kimyacı, psikolog olabilirler. İnsan psikolojisinden çok iyi anlarlar ve insanları yönlendirmeyi çok iyi bilirler. Bu yüzden yüksek motivasyondayken çok iyi lider özelliklerine sahiptirler. Tabii düşük motivayondayken insanları kötü emellerine yönelik de yönetebilirler. Ashlesha'lar arasından çevreyi, doğayı, hayvanları korumak için uğraşan çoktur. Vejetaryen olmaya meyillidirler. Aralarından hayvan hakları aktivistleri de çokça çıkar. 

Ashlesha kadınları bedenlerinin güzellikleri, seksi tavırları, kıvrak hareketleri ile bilinir. Bu yüzden de bu nakşatradan çok sayıda manken, fotomodel, film yıldızı, dansçı çıkar. Kadınları kapalı giyinmekten genellikle hoşlanmaz. (Bunu bir edep ya da ahlak unsuru olarak ifade etmediğimi özellikle belirtirim). Bazıları bedenlerinin güzelliğinin mesajını vermek, bazıları da sıcak basması sebebiyle kapalı giysilerden hoşlanmaz. Giysilerinde de dar veya bağlamalı öğeleri olan tarzlar seçerler. 

Ashlesha yıldızına mensup kişileri en çok harekete geçiren şey incinmektir. Normalde hiçbir zararı olmayan bir Ashlesha incitildiğinde, haksızlığa uğradığında veya gözü önünde bir başkası haksızlığa uğratıldığında ceza biletini yüksek kesebilir. Sevdiklerine karşı çok korumacı ve sahiplenici de olduğu için onlara yapılan haksızlıklar karşısında da büyük düşman kesilebilirler. 

Ashlesha'yla iyi geçinmenin tek yolu onu ve sevdiklerini küçük düşürmemektir. Tabii ki kimse kimseyi küçük düşürmesin ama Ashlesha'ların hassasiyet seviyesi yüksek olduğu için birçoklarının sıradan bulabileceği bir yorum onlar için pandoranın kutusunu açabilir ve sıradan bulunabilecek bir konu şeref meselesine dönebilir. Affetmeleri de oldukça zordur. 

Sembolü yılan olan Ashlesha nakşatrası yılanın sıkı kavrayışı, şifacılığı, intikamcılığı ile açıklanır. Az uyuyabilirler, çokça uykusuzluk çekerler. Genellikle uyurken gözleri tam kapanmayabilir. Uyurlarken izlediğinizde gözlerini hafif açık sanabilirsiniz. Genellikle kıvrılarak veya kendilerini bir yerlere sıkıştırarak uyurlar. Genellikle uykusuzluk veya uykuya dalma zorluğu çekerler. 

Kuşku seviyeleri yüksektir. Genellikle tehlikeyi sezerler ve ona göre kendilerini ve sevdiklerini hızla korumaya alırlar. Bazen tehlike olmasa bile hissettikleri fazla kuşkunun etkisiyle gereksiz olabilecek önlem ve davranışlar, özellikle de sivri dillilik sergileyebilirler. Kötü söz söyleme alışkanlıkları varsa bundan vazgeçmek onlar için daha hayırlı gelişmelere vesile olur. 

Kuru cilt problemleri, cilt döküntüleri yaşarlar.Tırnak yeme alışkanlıkları da yaygındır. Kalın telli saçları vardır. Saçları çok dökülebilir ve kadınları genellikle saçlarını topuz şeklinde bağlayarak kullanırlar. 

Bedendeki kundalini enerjisi de yılan sarılışıyla sembollenir. Bu yıldızdaki kişiler mistik güçlere sahip olabilir ve kundalini uyanışı yaşayabilirler. 

Her nakşatranın olduğu gibi Ashlesha'nın da 4 ayağı (padası) vardır. 

1.pada: Vedik sistemde 16°40″ – 19° 59′ Yengeç arasındadır. (Batı sisteminde yaklaşık 10°40″ – 13°59 Aslan burcu)
Bu ayağı Yay burcuna ait Jüpiter yönetir. Hastalıklarla çok içli dışlıdır. Bu yüzden bu noktalar tipik doktor, eczacı, şifacı yerleşimidir. Yardımlaşma ve hayır kurumlarında da görev alabilirler. Kendilerinde kronik rahatsızlıklar bulunabildiği gibi rahatsızlığı olan yakınlarıyla ilgilenmek durumunda da olabilirler. 

2.pada: Vedik sistemde 20°00″ – 23° 19′ Yengeç arasındadır. (Batı sisteminde yaklaşık 14°00″ – 17°19 Aslan burcu)
Bu ayağı Oğlak burcuna ait Satürn yönetir. Yıldızın en hırslı ayağıdır. Çok soğukkanlı ve planlamacıdır. Eşyasının, malının kıymetini en çok bilen ve en tutumlu davranan ayaktır. Düşük motivasyonlu bir Ashlesha için hırsları uğruna tehlikeli veya yanlış yollara sapabilen ayaktır. 

3.pada: Vedik sistemde 23°20″ – 26° 39′ Yengeç arasındadır. (Batı sisteminde yaklaşık 17°20″ – 20°39 Aslan burcu)
Bu ayağı Kova burcuna ait Satürn yönetir. Yıldızın en çevreci, hümanist, aktivist ayağıdır. Bu ayakta vejetaryen, vegan beslenen kişiler de çoktur. Toplumsal meselelerle çok ve ateşli şekillerde ilgilenirler. Sosyal reformculardır. 

4.pada: Vedik sistemde 26°40″ – 29° 59′ Yengeç arasındadır. (Batı sisteminde yaklaşık 20°40″ – 24°00 Aslan burcu)
Bu ayağı Balık burcuna ait Jüpiter yönetir. Bilgilenmeyi, kültür sahibi olmayı, sosyalleşmeyi ve seyahat etmeyi çok severler. Genellikle eğitim hayatları başarılıdır. Kalemleri, edebiyatları, yaratıcı becerileri kuvvetlidir. 


----

Tabii ki her konuda olduğu gibi daha net yorum yapabilmek için nakşatralarda da gezegenin yerleştiği ev, aldığı görünümler, vb bazı detaylar daha incelenmelidir.

yesimarpat@gmail.com 



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. 16 da jüpiter 18 derecede de güneşim var. Kötü özelliklerimi gençliğimde törpüledim sayılır sivri dil hariç :). Önerebileceğiniz mantra, mudra veya başka bir şey olabilir mi? Sevgiler.

    YanıtlaSil