Satürn Gerilemesi 2019

Satürn 30 Nisan ile 18 Eylül 2019 tarihleri arasında Batı astrolojisine göre 20° ile 14° Oğlak burcunda; vedik sistemde Yay burcu 26° ile 19° arasında geriliyor.

Satürn gerilemesi düzeltilmesi gereken, başka çözümler bulunması gereken sorunları gidermek; ertelenip duran yarım bırakılan konuları tamamlamak için idealdir. Bunlar kendiliğinden olmaz elbette. Satürn emek ister. Sorunlar veya yarım kalmış işler varken kafamızı kuma gömmek Satürn'ün depresyon, korku veya panik yüzünü göstermesine sebep olur.

Satürn gerilemeleri herkesi etkiler. Satürn'ü doğum haritasında geri hareketli olan kişileri de etkiler. Satürn'ü doğum haritasında geri hareketli olanlar genellikle ya çok çalışkan ya da çok üşengeç olurlar. Üşengeç takımındakilere Satürn gerilemesi esnasında iş bitirme hevesi gelebilir. Çalışkan takımdakiler ise ince detayları tamamlayıp ödüllerini alabilirler.

Satürn, gerilemesi boyunca Purva Ashadha nakşatrasında olacak. Purva ashadha 'erken zaferleri'  gösterir. Yeterince çabalanmadan elde edilmiş zaferlerin de çabasını sonradan verme zamanı gelmiştir. Zafer sarhoşluğu yaşayanlar veya sadece sırlar, entrikalar üzerine kurulmuş bir avantajın sahipleri bu Satürn gerilemesinde bedel ödemeye başlayabilir. Purva Ashadha'nın sonunda Uttara Ashadha vardır ki o noktalar hak edilmiş, yeterince düşünülmüş, çalışılmış, olgun zaferlerdir. Zaferin olgunlaşması için şimdi doğrunun yanlıştan ayrılması ve emek verilmesi gerekir. bu yüzden bu Satürn gerilemesi esnasında toplumsal hayatta çok sayıda sır da açığa çıkabilir.

Satürn gerilerken geçen sene, yani 2018'den beri karşılaştığınız sorunlar ve olaylar bu sefer yarım kalmışları tamamlamak için veya zararınızı azaltmak/durdurmak ve önünüzdeki yeni maçlara bakmak üzere tekrar karşınıza çıkabilir. Satürn, disiplin, çaba ve azimin gezegenidir. Satürn'ü yönetmek için cesaret, olgunluk ve biraz da tevekkül gereklidir. Karşılaştığınız sorunlarla baş etmek için uğraşmalı ve fakat bunların çok da takıntılı esiri olmamalısınız. Onlardan vazgeçmeyi ve kaybı azaltmayı da bilmelisiniz.

Satürn, gerilemesine Purva Ashadha nakşatrasının 4.ayağında başlayacak. Bu ayağı 28 Haziran 2019'a kadar olan döneminde geçecek. Purva Ashadha'nın 4.ayağı Akrep burcuna ait Mars'tır. 30 Nisan'dan 28 Haziran'a kadar olan süreçte derin duygusal ve gizli konular daha ön plandadır. Belki de bir tarafınızı saklı tutuyor, kimselerin bilmediğini bilerek rekabetçiliğinizi artırıyordunuz. Azminiz ve kararlılığınızla süreci devam ettiriyordunuz. Purva Ashadha'nın sembolü elektir. Tahılın işe yarayan, besin değeri yüksek kısmını işe yaramayandan ayırır. Purva ashadha'daki Satürn gerilemesi devam etmeli misiniz, yoksa azminiz ve çabanızı hak etmeyen sonuçlar aldığınız için bırakmalı mısınız'ı size gösterecektir.

Bu Satürn gerilemesinin ilginç yanı Satürn'le neredeyse aynı derecelerde kucak kucağa bir de Güney Ay Düğümünün (Ketu) olmasıdır. Ketu bizi doğum haritamızda transit geçtiği evin konularına karşı kayıtsız yapabilir. Motivasyon azaltabilir. Satürn disiplinli ve azimliyken Ketu'nun motivasyonsuzluğu elimizdeki işleri gönülsüz götürmemize sebep olacaktır. Ama zorla güzellik de bir yere kadardır. Mayıs ayından itibaren gergin ve öfkeli Mars'ın; Haziran'da da beklenmedik ve şok edici Rahu ile beraber olan Mars'ın Satürn ve Ketu'ya görünüm yapmaya başlaması 'yeter artık' şeklinde masa devirir tonda zorla sürdürdüğümüz konuları aniden bitirmemize sebep olabilir. 

Toplumsal alanlarda ise Mayıs ve en çok Haziran'da terörizm ve skandallar artabilir. Yay burcu dinin, inançların, adaletin, uzak seyahatlerin, kitle iletişiminin burcudur. Terörün ve toplumsal gerginliklerin bu alanlarda; yani ibadethanelerde, uzak mesafe taşıtlarında, adalet saraylarında veya kitle iletişim araçlarını ilgilendiren alanlarda gerçekleşmesi çok muhtemeldir. Bu alanlarda çalışan kişilere dair skandallar da gün yüzüne çıkabilir. Yay burcu yabancıları ve göçmenleri de ilgilendirir. Eleme yapan Purva Ashadha yıldızındaki Satürn gerilemesi, tüm dünyadaki göçmenlerin iadesi veya seçici olarak yerleştirmelerine dair hareketleri de çoğaltır. 

Türkiye'nin 7.evinde gerçekleşecek olan Satürn Ketu kavuşumlu gerileme, eskiden imzalanmış ikili anlaşmaları yeniden gözden geçirmemize, eski müttefiklerimizden kopmamıza ve yeni ittifaklar kurmamıza sebep olabilir. 7.ev her manada değişim anlaşması sayılır. Döviz değişimi, kur değişimi şartları da yeniden gözden geçirilebilir. 7.evin, 4.evden sonraki 4. ev olması (bhavat bhavam) sebebiyle bu Satürn gerilemesi esnasında büyük taşıtlar, büyük okullar, büyük evler/ saraylar, büyük altyapı projelerinde de bazı sıkıntılar veya yeniden yapılandırmalar da ortaya çıkabilir.  


Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com







Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder