Nakşatralar 2: Bharani

Zodyakın en enerjik ve aynı anda en çok şeye yeteneği olanı Batı astrolojisinde Boğa burcunun yaklaşık 7°20 ile 20°40 derece arasına, vedik sistemde ise Koç burcunun 13°20 ile 26°40 arasına isabet eden Bharani yıldız kümesidir (nakşatrasıdır). Bu derecelerde yükselene, Ay'a veya Güneş'e sahip olanlar yüksek enerjileriyle, çabukluklarıyla, cesaretleriyle, yaratıcı becerileriyle, aşka düşkünlükleriyle ve çocuksuluklarıyla bilinirler. Bharani, ‘rahim’ ile sembolize edilir. Bu sembolle çok değerli bir şeyin yaratımı ile meşguliyetleri, yeni işlere başlama hevesleri, emaneti kollayan ve koruyan şefkatli halleri, üretkenlikleri, feminen dünyaya ait konulara düşkünlükleri (erkek de olsalar moda, kozmetik, kuyum, vb şeylerle) ilgileri kast edilir. 

Bu nakşatranın yönetici gezegeni Venüs'tür. Koç burcunda yer aldığı için Mars da devrededir. Bu kişiler için adeta Venüs ve Mars beraber hareket eder. Bu da aşk hayatlarının hızlı olabileceğini, ihtirasları ve güdüleriyle hareket edeceklerini ve yaratıcı enerjilerinin (sanatsal becerilerinin) yüksekliğini gösterir. 

Bharani kişileri konforlu bir yaşam sürmek ister. Eğlenmek ve lüks tüketmek de yaşamdan keyif alma biçimleridir. Son çıkan moda ürünleri takip eder ve satın almak için bütçelerini zorlayabilirler. 

Özellikle yükselen Bharaniler fiziksel olarak da güzellerdir ama güzel sayılmasalar bile çok çekicilerdir. İnsanlar onların şefkatli, enerjik ve flörtçü hallerine çekilirler. Arkadaş canlısıdırlar. Samimidirler. Rol yapmayı sevmezler. Oldukça direkttirler. 

Birçok farklı konuya aynı anda ilgi duyabilirler. Müziği, dansı, resmi vb yüksek sanat faaliyetlerini severler ve icra edebilirler. Duruma göre çok cesur ve inatçı da olabilirler. Sorumluluklarının bilincindedirler. Çatışma durumlarında uzlaşmaya meyillidirler. Diplomatik tavırlarıyla uzlaşma zemini yaratırlar. Affedicidirler. 

Yine de başkalarının emri altında olmaktan hoşlanmazlar. Başkalarından tavsiye almaya bile kapalı olabilirler. Ani ve güdüsel karar verebilirler. Bu durumlarda başlarını belaya soktukları da olur. İşler yolunda gitmediğinde çocuksulaşabilir ve ağlanıp sızlanabilirler ama bu halleri fazla sürmez. Kısa sürede toparlanıp yeni heveslerle yeni maceralarına atılırlar. 

Genellikle alınları çok açıktır. Saç çizgileri geriden başlar. İnce telli veya az saçlıdırlar. 


-- 

Her nakşatranın olduğu gibi Bharani'nin da 4 ayağı vardır. 


1.ayak: Batı sisteminde 7°20 ile 10°39 Boğa (vedik sistemde ise 13°20 ile 16°39 Koç) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Aslan burcuna ait Güneş’tir.

Bharani'nin en lider ruhlusudur. Diğer ayaklara oranla bu ayak daha sonuç odaklıdır. İradeleri kuvvetlidir. Kendi gelişimine odaklıdır. 

---

2.ayak: Batı sisteminde 10°40 ile 13°59 Boğa (vedik sistemde ise 16°40 ile 19°59 Koç) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Başak burcuna ait Merkür'dür. 

Analitik ve pratiktirler. Maddi güvenliklerine odaklıdırlar. Fedakar bir yapıları vardır. Bharani'nin diğer ayaklarına göre daha organize ve plancı davranabilirler. 

---

3.ayak: Batı sisteminde 14°00 ile 17°19 Boğa (vedik sistemde ise 20°00 ile 23°19 Koç) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi de Terazi burcuna ait Venüs’tür.  

Eğlenceli işlerle uğraşmayı severler. Lüks ve konfor yaratan, zarif objeleri satın almayı severler. Sanatçı ruhlu, sosyal, arkadaş canlısıdırlar. Aşk hayatları genellikle kaotiktir. İhtiraslarının peşinden en çok giden ayaktır. 

---

4.ayak: Batı sisteminde 17°20 ile 20°39 Boğa (vedik sistemde ise 23°20 ile 26°39 Koç) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Akrep burcuna ait Mars’tır.    

Bharaniler arasında en yüksek enerjili olanlardır. Uzun süre aynı yerde kalmaktan hoşlanmazlar. Hareket etmeleri şarttır. Öfkeli, heyecanlı ve manipülatif olabilirler. Aksiyon, korku filmlerine meraklıdırlar. Acil servis çalışanları gibi 'ölümden döndürme' temalı mesleklerde ya da cerrahi alanlarda sık görülürler. 

 ----


Tabii ki her konuda olduğu gibi nakşatralarda da gezegenin yerleştiği ev, aldığı görünümler, vb bazı detaylar daha incelenmelidir.

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder