Astrolojide 4.Ev ve Mutluluk


zen stones ile ilgili görsel sonucu'Sadece mutlu olmak' istediklerini belirten çok insanla karşılaşıyorum. Astrolojiden bağımsız olarak sadece kelimelerle ve fikirlerle oynamayı seven yapım bu ifadeyi de ters yüz edebiliyor. .


Mutluluk kalıcı değildir. Hayatınızda hoşunuza giden bir gelişme olur; mutlu olursunuz. Tercih etmediğiniz bir gelişme olur; mutsuz olursunuz. O zaman mutluluk, başınıza gelenlere endekslidir. Kimsenin başına da her zaman tercih ettiği şeyler gelemez. Bu manada mutlu olmayı istemek hep benim tercihim olsunu istemektir. Bu da oldukça egosentrik bir istektir.

Huzur ise başınıza gelenlerden bağımsız iç dengenizin daim olmasıdır. Hadi kelimelerle oynamayı bırakayım. Sadece mutlu olmak isteyenler yanlış kelime seçmiş ve aslında huzur istediklerini ifade etmek istiyor olsunlar.

Huzur hayatta ilerlemenizi sağladığını düşündüğünüz şeyler gibi işlemez. Çok çalışınca, çok emek verince, çok uğraşınca elde edilen bir yapısı yoktur. Yani bir 'hak etme' mekanizmasına sahip değildir. Bilakis, uğraşıldıkça elinizden kaçar. Bu tıpkı bisiklet sürmeye benzer. Gidona sıkı sıkı yapışır uzağa bakmak yerine yakın önünüze ve bisikletin kontrolüne odaklanırsanız düşme ihtimaliniz çoktur; ayrıca feci yorulursunuz da. Huzur için harekete geçmek ama her hareketinize ve ortamın kontrolüne odaklanmamak, hareketin kendisinden keyif almak ve neticeye de teslim olmak icap eder.

Astrolojide huzuru 4.ev gösterir. 

Bu manada: 

* 4.evinde zorlayıcı (Mars, Satürn, Plüton, Kuzey ve Güney Düğümler) gezegenleri olanlar; 
* 4.evinde düşük gezegenleri olanlar; 
* 4.evine görünüm yapan zorlayıcı gezegenleri olanlar; 
* 4.evinin yöneticisi düşük olanlar; 
* 4.evinin yöneticisine görünüm yapan zorlayıcı gezegenleri olanlar

için huzurlu olmak güç olabilir. 

Yukarıda açıkladığım zorlu etkilere rağmen 4.eve veya yöneticisine görünüm yapan ve düşük olmayan bir Jüpiter, Ay veya Venüs ise huzuru toplamaya vesile olur. 


Huzur, rahat olmak şeklinde özetlenebilse de fazla rahat olmak huzuru değil; aldırmazlık, tedbirsizlik ya da düşüncesizliği getirebilir. Huzurdan kast edilen gerekeni yapmak ama sonuca dair kaygı üretmemektir.

Kaygı üreten gezegen Ay'dır. Zira duygu durumunu Ay düzenler. Doğum haritasında Ay'ı düşük veya Satürn, Plüton, Mars, Uranüs, Neptün ve Kuzey/Güney ay düğümleri ile temasta (kavuşum veya görünümde) olan kişilerin duyguları ortam şartlarının çok dışında seyreder.

Ay, Akrep burcunda düşükken gerekçe olmasa dahi negatif duygular üretmeye meyillidir. (Bu konuda vedik derecelerini tercih ediyorum. Batı sisteminde 24° Akrep - °24 Yay arası) 
Ayları Satürn'le temastakiler çok karamsar olabilirken Mars temasındakiler çok gergin olabilir. 

Kuzey düğüm ve Uranüs temasları duyguları her an her yöne savurabilirken güney düğüm teması duyguları küçültüp yok edebilir. 

Plüton teması saplantı ve takıntılara sebep olabilir. Neptün teması ise aşırı duyarlılığa sebep olabilir.

Bu temasların detayına zaman içinde gireceğim.


Not: Astrolojide istisnaların olduğunu ve her istisnadan her zaman bahsedecek kadar detaylı bir açıdan yazmadığımı unutmayınız. .

Yeşim Arpat yesimarpat@gmail.com




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

3 yorum:

  1. Birinci evde kad 19 derece ay 24 Merkür 28 derece. Terazi burcunda. Böyle bir yerleşim nasıl Bir yapı verir. Yine duygular aşırı uçta mi yaşanacaktır.yani Merkür'ün olumlu bir etkisi olmaz mı

    YanıtlaSil
  2. Birinci evde kad 19 derece ay 24 Merkür 28 derece. Terazi burcunda. Böyle bir yerleşim nasıl Bir yapı verir. Yine duygular aşırı uçta mi yaşanacaktır.yani Merkür'ün olumlu bir etkisi olmaz mı

    YanıtlaSil
  3. Yeşim Hanım iki kızımın da batı astrolojisine göre ay akrep ve 4. Evde. Benim ayım 12. Evde ve ay pluto karem var. Kızlarımın içhuzurundan uzak kaygılı bir yapıda olma ihtimalleri beni endişelendiriyordu haliyle. Neyseki bu yazınızda ayın düşük konumunu vedik düzene göre değerlendirdiğinizi öğrendim:) İkisinin de ayı terazi oluyor bu durumda. Ve büyük kızımın 4. Evde ay jupiter kavuşumu var. Bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil